Bakan Varank’tan Kılıçdaroğlu’na ‘faşist’ benzetmesi

DAĞDER HABER
0 0

Kilis Spor Salonu’nda yapılan AK Parti Kilis 7. Olağan Kongresi’ne tek liste halinde giren mevcut başkan Av. Murat Karataş, delegelerin çoğunun oyunu alarak yeniden AK Parti Kilis İl Başkanı oldu. Kongreye katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın hedefinde ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

KİLİS (İGFA) – AK Parti Kilis’in 7’nci Olağan Kongresine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra AK Parti Kilis milletvekilleri M. Hilmi Dülger ve A. Salih Dal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, MHP Kilis İl Başkanı Mustafa Demir, Musabeyli, Elbeyli, Polateli belediye başkanları ve ilçe başkanları, siyasi partilerin bazı il başkanları ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Selamlama konuşmalarının ardından sahneye çıkan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı ‘sözde Cumhurbaşkanı’ ifadelerini topa tutan Varank, “Bu tavrın adı tüm dillerde faşistliktir. Bakınız çok net söyleyeceğim; Kemal Kılıçdaroğlu sözde değil, özde faşist bir genel başkandır” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank şu ifadeleri kullandı: “Milleti balık hafızalı zannedip, ‘başörtüsü sorununu biz çözdük’ diye ortada gezinenlerin engellemelerine rağmen bu sorunu çözdü. İşte bugün yanlarına başörtülü kadınları alıp onlara adeta ‘vitrin mankeni’ muamelesi yapanlara rağmen bu sorunu çözdü. Bunları anlatıyorum, çünkü bu faşist zihniyet emin olun hala capcanlı, hala dipdiri. CHP demek, ayrımcılık demektir, ötekileştirme demektir, ikna odaları demektir. Fırsatını bulduklarında, en ufak bir güç elde ettiklerinde, zulmettikleri o eski günlere anında dönerler. Nitekim dönüyorlar da. Çıkıyor; ‘bana oy veriyorsan öğretmensin, vermiyorsan değilsin’ diyor. Öteki gün çıkıyor, 27 milyon vatandaşımızın oyunu hiçe sayarak, ilk kez halkın doğrudan oyuyla seçilen Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ diyor. Bu tavrın adı tüm dillerde faşistliktir.”

Bakan Varank, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Melih Bulu’nun atanması ve sonrasında yaşananları da hatırlatarak, “Yeni Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atanması sonrası yaşananlar hafızalarımızı tazeledi. Bunların yürüttükleri şeyin adı asla siyaset değildir. Büyük hedeflere kilitlenmiş, bölgesinde ve dünyada artık farklı bir ligde mücadele eden Türkiye’nin gündemini bunlara esir etmeyeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Ankara Gölbaşı'nda beyaz güzellik

Ankara’nın incisi Gölbaşı ilçesi kar yağışı sonrası kartpostallık görüntülere sahne oldu. ANKARA (İGFA) – Ankara’da etkili olan kar yağışı sonrasında Gölbaşı’nda vatandaşlar Mogan Gölü, Eymir Gölü ve Atatürk Sahil Parkı’na akın etti. Her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çeken Mogan Gölü ve Eymir Gölü’nün beyaza bürünmesi güzel görüntülere sahne oldu. Parkları, meydanları ve sokakları […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/