Aksaray Belediyesi’ne 2.5 milyon liralık hibe desteği

DAĞDER HABER
0 0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aksaray Belediyesi’ne .çevre kirliliğinin önlenmesi için 2.5 milyon liralık hibe desteği sağladı.

AKSARAY (İGFA) – Aksaray Belediyesi vatandaşlara temiz yaşam alanları oluşturmak, oluşan bu yaşam alanlarını korumak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak için çevre temizliği ilgili önemli çalışmalar yürütüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise yürütülen çalışmalara destek vermek için çevrenin korunması ve temizliğinde kullanılmak üzere Aksaray Belediyesine 2 Milyon 500 Bin liralık kaynak aktardı.

Hibe desteği ile Aksaray Belediyesi araç filosuna 1 adet vakumlu yol süpürge aracı, 1 adet (arazöz) su tankeri, 1 adet çöp kamyonu dâhil edildi. Ayrıca bu hibeye ek olarak 100 adet 800 lük çöp konteynırı, 150 adet 400 lük çöp konteynırı, 60 adet iç mekân ambalaj atıkları geri kazanım kutusu, 15 adet atık getirme merkezi alındı.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, toplumda bilincin oluşmasını ve çevrenin temiz kalabilmesi için önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydederken, ” 80 milyon değerindeki Entegre Katı Atık Depolama tesisi projesi de çevre projelerimizin en önemlileri arasında yer alıyor. Cam, karton, kâğıt, metal ve plastik gibi atıklar ayrıştırılarak 12 bin 500 konuta yetecek elektrik çöpten karşılanacak” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Malatya-Sivas karayolu tamamlandı

Malatya’yı Sivas’a bağlayan karayolu güzergahında dar yolları ve keskin virajları ile sürücülere zor anlar yaşatan Hekimhan Hasançelebi Bölgesi’ne yapılan tüneller, köprüler ve 34,3 kilometrelik bölünmüş yol tamamlandı. MALATYA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan yol güzergahında yer alan Hekimhan 16. Bölge Hudut […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/