BÜYÜKORHAN’DA GÜZEL İŞLER OLUYOR.

DAĞDER HABER
4 0

Bildiğiniz üzere Dağder, Dört Dağ İlçemizde temsilcilik açtı. İyi ki de açtı. Keşke daha önce açılmış olsaydı. İlçe merkezlerinde ve bağlı köylerde yaşayan dağlılara kendi doğup büyüdükleri ortamlarda dokunabilme, onlarla müşterek iş yapıp, dertleşebilme imkânı doğmuş oldu.

Bu kapsamda Büyükorhan ilçemizde açılan Dağder Temsilciliği, Hakan Koçdemir, Murat Umut Bozkuş, Muhammed Fatih Kadir’den oluşan ekibimizin önderliğinde diğer ilçelerimizden önce, bayrağı kaptı gidiyorlar maşallah.

Dağder temsilciliği olarak evvela işe bir temsilcilik bürosu temin etmeyle işe başladılar. Büyükorhan Belediye Başkanı Sayın Ahmet Korkmaz’ın teveccühü ve desteği ile ilçe merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan büronun tahsisi sağlandı. Sonra kolları sıvayıp kiralanan büronun temizliğini, tamir bakımını ve boya-badana işlerini temsilcilerimiz kendileri yaptılar. Boyaların finansmanını bir kurum aracılığıyla Dağder Bakan Vekilimiz Sayın Aydın Özdemir üstlenerek tedarik etti.

Yıl boyunca yapılacak işlerin, bir haritasını çıkarıp, vizyon geliştirmeye koyuldular.

Akabinde kendisi de Büyükorhan’lı olan Dağder Genel Başkan Vekili Sayın Veliye Sevim Hanımefendinin teşvik ve tasarımı ile ‘Hayır Çarşısı’ adı altında ihtiyaç sahiplerine giyim, gıda vs. yardımı yapacak oluşuma yöneldiler.

Fakat bunu alışılmış usullerle yapmak yerine, daha modern ortamda yapmak istediler. Hayır Çarşısının merkezi olan Dağder Büyükorhan Temsilciliğinin içine raf düzeni kurdular. Dağder Yönetim Kurulu Üyesi, Büyükorhan’lı Celal Atış Bey’in gayret ve aracılığı ile mevcut büromuza market usulü raf sistemi monte edildi. Bu rafları Celal Bey’in vasıtasıyla bağışlayan 3 G Firmasına da dağlılar olarak ayrıca çok teşekkür ediyoruz. İnşallah devamında malzeme giriş ve çıkışını kayıt altına alacak barkotlama sistemini de yine aynı ekip kuracaktır ümidindeyiz.

Ardından Veliye Sevim Hanımın ve Eşi Mehmet Sevim Bey’in girişimleri ile çok sayıda ayakkabı ve elbise temini sağlandı. İnşallah en kısa zamanda bu elbiselerin dağıtımı yapılarak Büyükorhan’lı çocuklara bayram sevinci yaşatılacaktır.

Yine Dağder Genel Başkanı Sayın Yaşar Türk Bey’in girişimleri ile Dört Dağ İlçe Temsilciliklerine dağıtılmak üzere elbise temini sağlayabilmek için kurumsal elbise firmalarına ihtiyaç ve talep yazıları yazıldı. İnşallah bu konuda güzel geri dönüş olacağı ümidindeyiz. Bu konuya etkisi bakımından Dağder ’in Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsüne alınmasının önemi bir kez daha anlaşılmış oldu.

Tabi bizi asıl mutlu eden şey aslında bu tür kurumsal bir hayır girişiminde Büyükorhan’daki Köy Derneklerinin de katkı sunmuş olmalarıdır.

Başta Büyükorhan Belediyesi, BÜGED ve Burunca Derneği olmak üzere; Çeribaşı, Erecek, Bayındır, Hemşeriler, Tekerler, Karaçukur,  Hacılar,  Perçin, Çakıryenice, Elekçalı, Kınık, Sarnıç gibi pek çok Büyükorhan Köy Derneğinin maddi yardım yaparak meseleyi sahiplenmiş olmaları çok mühimdir.

İyilik meydana gelsin diye işbirliğinde bulunmayı, hiçbir şart koşmadan yerine getirmek, bütün Büyükorhan’a çok yakıştı. Bu konuda örnek ve öncü oldular.

Büyükorhan Belediye Başkanından İlçe Temsilcilerimize, Dağder Yönetim Kurulu Üyelerinden Köy Dernek Başkanlarımıza, 3 G Firmasından gizli-açık yardımda bulunan tüm hayırseverlerimize kadar herkesin taşın altına el koymuş olmasından son derece mutlu olduk. İnşallah devamında giyimden gıdaya, kitaptan kurslara, şenlik ve toplantılardan kutlamalara kadar her alanda daha güzel faaliyetlerde kendilerini görmek istiyoruz.

İlçelerine ve köylerine sahip çıkabilme ve iyi işler yapabilme konusunda kararlı, gayretli ve risk alabilen böyle Belediye Başkanları, Köy Dernek Başkanları ve İlçe Temsilcileri ve hayırseverleri varken Büyükorhan’ da daha güzel ve ses getirecek faaliyetlerin olacağını biliyoruz.

Dağder olarak bizlerde her faydalı işlerinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.

Yolları açık olsun, Allah işlerini kolaylaştırsın.

Emeği geçen herkesi hemşerilerimiz adına saygı ile selamlıyoruz.

Var olsunlar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

OYDAS KÖYÜ MİSAFİR MEZARLIĞI

OYDAS KÖYÜ MİSAFİR MEZARLIĞI Yörük/Türkmen kültürüne mensup köyümüzde; araları 300 metre mesafe olan iki adet mezarlık bulunmaktadır. Kadim geleneklerimizde ağaca atfedilen kutsallık bu mezarlıkta da karşımıza çıkmakta olup insanımız tarafından ‘Çam Mezarlığı’ (40 Dönüm) ve ‘Gabaç mezarlığı’ (24 Dönüm) olarak adlandırılmıştır.İki mezarlıkta da köylümüze ait sülale mezar yerleri bellidir. Gabaç […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/