Malatya-Sivas karayolu tamamlandı

DAĞDER HABER
0 0

Malatya’yı Sivas’a bağlayan karayolu güzergahında dar yolları ve keskin virajları ile sürücülere zor anlar yaşatan Hekimhan Hasançelebi Bölgesi’ne yapılan tüneller, köprüler ve 34,3 kilometrelik bölünmüş yol tamamlandı.

MALATYA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan yol güzergahında yer alan Hekimhan 16. Bölge Hudut Yolunun 2016 yılında yapımına başlanılan Hasançelebi bölgesindeki 34,3 kilometrelik bölünmüş yol ile köprüler ve tünellerin inşası tamamlandı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan yol güzergahındaki dar yolları ve keskin virajları ile geçmişte sürücülere zor anlar yaşattığını belirtti. Proje kapsamında 560 metre uzunluğunda 5 adet köprü ile 4 bin 572 metre uzunluğunda 7 adet tünelin yapımının tamamlandığını kaydeden Milletvekili Çalık, çalışmaların tamamen bitmesiyle 108 kilometre uzunluğundaki Sivas sınırından Malatya-Hekimhan arasındaki güzergahın yapılan çalışmalarla birlikte 4 kilometre kısalacağını söyledi. Söz konusu yolun 104 kilometreye düştüğünü belirten Çalık, bu sayede zaman ve yakıttan tasarruf sağlanacağını kaydetti. 

  

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Jandarma, Aksaray'da suçlularla mücadeleyi sürdürüyor

Aksaray’da jandarma 1-15 Ocak 2021 tarihlerinde yaptığı suç ve suçlularla mücadele kapsamındaki çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 45 kişiyi yakalayarak adli makamlara sevk etti. AKSARAY (İGFA) – Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Nitelikli asayiş suçları kapsamında yasadışı faaliyetleri olan kişi ve örgütleri tespit etmek amacıyla […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/