EY DAĞ YÖRESİ HEPİMİZE MÜJDE OLSUN! GURURLANIN! SEVİNİN!

5 0

Dağder; Cumhurbaşkanlığı Makamının 13.01.2021 tarih ve 3426 sayılı Kararı ile ‘KAMU YARARINA ÇALIŞAN DERNEK’ statüsüne alınmıştır.

(Bu yazı tarihe not düşmektedir)

Kurulduğu 1986 yılından bu tarafa, gerek üye sayısı ve teşkilat yapısıyla, gerekse yaptığı faaliyetler ile Bursa’nın en büyük ve en etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Dağder; Cumhurbaşkanlığı Makamının 13.01.2021 tarih ve 3426 sayılı Kararı ile ‘Kamu Yararına Çalışan Dernek’ statüsüne alınmıştır.

Dağder; Bursa’daki Dernek Merkeziyle, 6 Şubesiyle, 4 Temsilciliği ve bünyesindeki 117 Köy Derneğiyle elbette dev bir sivil toplum kuruluşudur. Burada görev yapmak, faaliyetlere katılmak ve buraya aidiyet hissiyatı duymak gurur ve itibar sebebidir. 

Artık bugünden itibaren ise sadece bir hemşeri derneği olmaktan çıkmış ve kamusal hizmet veren bir mahiyete de sahip olmuştur.

Dağder bundan sonra yapacağı faaliyetler için daha geniş imkânlara sahip olacaktır. Resmi kurumlar ile müşterek projeler yapabilecek ve kaynak bulma konusunda ise önceliğe sahip olacaktır. Örneğin Dağder’e yapılacak yardım ve bağışların vergi indiriminde kullanılması ve kamuya ait bazı tesislerin derneğimize kiralanabilmesi gibi… 

Bu karar Dağder ’in bundan sonraki teşkilat yapısında, daha büyük ve vizyoner hedefler geliştirmesinde ve çalışma biçimlerinde elbette ki köklü değişime sebep olacaktır. Fakat her halükarda gelinen aşama büyük bir başarının ve emeğin tescili anlamına gelmektedir ve hepimizi son derece mutlu etmiştir. 

Ne mutlu bunu başaran Dağlılara!

Bu Karar ulusal çapta kazanılan bir gurur ve itibardır. Bu itibar tüm Dağlı Hemşerilerimizin gururla dile getirebilecekleri bir olaydır.

Bu başarıda elbette ki evvela ve öncelikle Dağder’de görev yapan tüm Genel Başkanların (Kurucu Başkanımız Sait ACAR, Genel Başkanlık yapan; Tahir YILMAZ, Ali ŞAHİN, Bilgin SEYMEN, Cemil ÜNSAL, Prof. Dr. Ali KAYA, Yüksel ACAR, Mustafa KAHRAMAN, Erkan AYDIN, Mustafa BAY ve Yüksel YAŞAR) Beyefendilere ve Yönetim Kurullarına ayrı ayrı teşekkür borçluyuz ve teşekkür ediyoruz.

Fakat bizzat ve özellikle belirtmek gerekir ki bu konuda ki asıl başarı, Kamu Yararına Çalışan Dernek olma hazırlığını ve başvurusunu yapan ve işin takibini yapan, 18. Dönem Dağder Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Kaya Hocamıza ve o dönem ki Yönetim Kuruluna aittir. 

Yine akabinde bu başvurunun takibini yapan, eksiklerini tamamlayan ve ısrarla olumlu sonucu talep eden bu konuda kulis çalışmalarını yapan hali hazırdaki mevcut 19. Dönem Dağder Genel Başkanı Sayın Yaşar Türk ve Yönetim Kurulunun başarısıdır.  

İlk başvuru 18. Dönem Dağder Yönetim Kurulu Başkanımız, gururumuz Sayın Prof. Dr. Ali KAYA Hocamızın hazırlığı ve cesaretiyle, 07.12.2017 tarihli ve 21 sayılı Yönetim Kurulu Kararıyla gündeme gelmiş ve buna göre yasal çerçevede başvuru yapılmıştır. 

Süreç zorlu ve emek gerektiren bir süreç olmuştur. Evvela evrak bazında yapılması gerekenler tamamlanmış ardından mali denetim ve mevzuat bakımından şekilsel denetimler ilgili Bakanlıklarca yapılmıştır. Dağder bu süreçlerde özellikle Sayın İsmail ÇAVDAR, Sayın Aydın ÖZDEMİR, Sayın Yunus Emre Coşan, Sayın Akın GÖLER ve Sayın Osman Dikmen Beylerin gayretleri ve çalışmaları sayesinde denetimlerden yüzünün akıyla çıkmıştır. Yöremiz adına bu isimlere teşekkür borçluyuz ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. 

Yine gösterdikleri ilgi sebebiyle Ak Parti Milletvekili Sayın Ahmet KILIÇ Bey’e teşekkür ediyoruz

 Özellikle teşekkür edilmesi gereken iki isim eski Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Milletvekili Sayın Hakan ÇAVUŞOĞLU ile MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN Bey olacaktır. 

Derneğimizin ilk başvurusunu yapması için bizleri teşvik eden ve cesaretlendirerek sürecin her aşamasında yanımızda olan Ak Parti Milletvekili Sayın Hakan ÇAVUŞOĞLU’nun bu kararın gerçekleşmesinde emeği büyüktür. 

Yine MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN Beyefendinin özellikle çıkan kararın sonuca bağlanması aşamasında büyük gayret ve emekleri olmuştur. Her iki Milletvekilimize de Yöremiz adına şükran borçluyuz ve kendilerine çok teşekkür ederiz.

Tabi ki bu kararın son aşamasında Derneğimize ve Yöremize gösterdikleri teveccüh ve çıkan Kararın takdir ve tensibinde ortaya koydukları iradeleri nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendiye Yöremiz adına çok teşekkür ediyoruz.

Kamu yararına çalışan dernek olma vasfının kazanılmasında emeği olan gizli-açık tüm kahramanlarımızı tarihe not düşüyoruz. Yıllar geçse de gelinen bu aşama için her zaman şükran ile anılacaklardır. 

İhtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam ettirilmesidir. Bundan sonra yönetime seçilecek kişilerin ehliyetli, liyakatli ve temsil niteliği güçlü kişilerden oluşması çok mühimdir. 

Artık sadece sıradan bir hemşeri derneğiyle değil aynı zamanda denetimi Sayıştay’ca yapılacak ve yarı kamu hizmeti veren bir kurumu yönetmekle mükellef olacaklar. 

Bu iş ciddiyet, çalışkanlık ve nitelik gerektirmektedir. Üyelerimizin bu hususu göz önünde tutarak dernek işlerini gözlemlemeli ve kaliteyi talep etmeleri elzemdir.

Gelecek bizi daha büyük ve daha faydalı işler yapmak hususunda haklı olarak ümitlendiriyor. Sadece hayallerimiz değil, bu hayallerin gerçekleşmesi için emeklerimiz ve işbirliğimiz de müşterek olmayı icap ettirir. Bu konuda inşallah tüm Dağlılar gereğini yapacaktır.

Ne mutlu hizmet ehli olana! Ne mutlu insanına emek verenlere!

5 thoughts on “EY DAĞ YÖRESİ HEPİMİZE MÜJDE OLSUN! GURURLANIN! SEVİNİN!

  1. Dagderimizin kamu yararına çalışan dernek statüsü başvurusunu yapan ve elde edilmesine kadar kafa yoran, emek veren tüm yoneticilerimizi tebrik ediyorum. Dağ yöresi olarak bu statüyü ne kadar hak ettiğimizi inşallah bundan sonraki faaliyetlerde hep beraber gösteririz.

  2. Hayırlara vesile olsun. Sorumluluk bir kat daha arttı, Tıpkı Kızılay gibi huviyete kavuştu. Hiç azımsanacak, küçümsenecek bir durum değil. Birçok harç muafiyeti ve avantajlar sagliyacak. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Kamu yarari kararını uygun bulan Cumhurbaşkanımız dan da.
    Dileriz biraz daha çalgı, çengi işlerinden; Yörenin kültür, örf, gelenek ve problemlerine egilinmesine vesile olur.

  3. Sayın Hocam teşekkür ederiz. Fakat bilinmeli ki asıl emek ve strateji sahibi Prof. Dr. Ali KAYA Hocam ile akabinde meselenin hakkını veren Yaşar TÜRK Başkan olmuştur.

  4. DAĞDER’in “Kamu Yararına Çalışan Dernek” Statüsünü kazanması yöremize, milletimize ve Ülkemize Hayırlı Olsun. Hasbelkader bu sürecin içinde bulunan biri olarak : Bu meşakkatli ve zorlu süreç kolay olmadı, bu uğurda 4 kez Tüzük Değişikliği için Genel Kurul yapıldı. Bilindiği üzere TÜZÜK derneklerin Anayasası gibi olup, iş ve işlemlerini buna göre yürütmek zorundadır. Bunun için ilk müracaatımızda Dernek Tüzüğümüzün yerel kaldığı bunun daha genele yayılması gerektiğini söyledi Valiliğimiz, bu Tüzük değişikliği yapılarak bu aşama geçildi. İçişleri, Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıklarıda Tüzük için ayrı-ayrı isteklerde bulundular. Tabi bu istekleri anlamak, gereğini yapmak aylar boyu uğraş ve takip gerektiren bir süreç olmuştur. İlk Tüzük değişikliği kongresinde başarısız olsakta kimseyi suçlamadan Yönetim olarak başarısızlığı üstlenip tekrarı kongrede Tüzüğün ilk düşüncesinin değişmesi sağlandı. Yine zaman zaman ümitsizliğe düşsekte bu uğurda bizden istenilen her şey Yönetim olarak yerine getirildi. Bu işin düşünde ve karar olarak ilk başlangıcı 2017 yılı Onaylanması 2021 yılı olmuş olup yıllar alan bir süreç olmuştur. Bu sürecin meşakkatini özet olarak detaya inmeden nacizhane anlatmaya çalıştım ki, bu STATÜ’nün değerini bilelim. Derneklerde genel olarak bazen şöyle bir anlayış olabiliyor. Bir proje veya bir iş sonraki dönemlerde unutulur , rafa kalkar verilen emekler heba olup gider. Ancak bu süreçte böyle bir durum olmamıştır. Bu anlamda bu fikri ilk ortaya atan ve emek veren Onursal Genel Başkanımız Prof.Dr.Ali KAYA Hocamıza ve 18. Dönem Yönetimine ve bu süreci takip ederek sonuçlanmasını sağlayan 19. Dönem Genel Başkanı Yaşar TÜRK Başkanımıza ve Yönetimine yine bu süreçte her zaman yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen BURSA İl Dernekler Müdürümüz Osman DİKMEN Beye ve her zaman bizi DAĞDER Binamızda ağırlayan Mehmet AKÇA abimize teşekkür ederim.
    – Sonuç olarak şunu belirtmek isterim. “Bir şeyi kazanmak zor kaybetmek kolaydır.” KAMU YARARINA ÇALIŞAN DERNEK Statüsü bu zorlu süreçler sonucu kazanıldı. Bunun kıymetini bilerek birlik ve beraberlik içinde DAĞDER’e her zaman destek olalım yanında olalım, çünkü bu statü ile bize sağlayacağı faydalarının yanında sorumluluğumuz daha fazla arttı. . Bu sorumluluk bilince ile bu süreçte katkısı olan emeği geçen herkesten Allah Razı Olsun. ….
    Akın GÖLER
    17. ve 18.Dönem Genel Sekreteri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Üyelikten ihraç edilen ve YK üyelikleri düşürülen 2 üye hakkında açıklama

DAĞDER YÖNETİM KURULUNDAN KAMUOYUNA DUYURULUR Bir süredir kamuoyu nezdinde, özellikle sosyal medya ve yerel basında istismarı yapılan, iki Yönetim Kurulu üyemizin üyeliklerinin düşürülmesi hakkında açıklama yapılması zarureti doğmuştur. Bilindiği üzere Derneğimiz, başta Dernekler Kanunu ve Türk Medeni kanunu olmak üzere ilgili kanun ve Tüzüklere göre kurulmuş ve bu Kanun ve […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/