KSÜ Hastanesi’nin yeni teknolojisi ‘kalpleri’ fethetti

DAĞDER HABER
0 0

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi fiziki ve teknolojik altyapısını çağın gereksinimleri doğrultusunda güçlendiriyor.

Kahramanmaraş (İGFA)- KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü hastaneye son dönemde kazandırılan minimal invaziv kalp aletleri ile birlikte başarılı kalp ameliyatlarına imza atıyor.

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Acıpayam, özellikle kalp ameliyatlarının küçük kesi yöntemi sayesinde konforlu bir şekilde, daha az yara izi ile gerçekleştirildiğine dair bilgilendirmede bulunurken, “Bu sayede hastaların iş ve sosyal yaşama dönüş süresi kısalıyor. Bu işlemlere minimal invaziv cerrahi adı veriliyor. Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can hocamızın talimatıyla alınan minimal invaziv kalp cerrahisi aletleriyle altyapımızın tamamlanmasıyla beraber artık şehrimizde tüm dünyada olduğu gibi koroner bypass, kalp kapak ameliyatları, kalp tümör ameliyatları ve kalp deliği kapatması gibi ameliyatlar küçük kesi ile yapılabiliyor” dedi.

BİRÇOK AVANTAJI VAR

Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu ise kalp ve damar cerrahisinde minimal invaziv yönteminin sağladığı avantajlar hakkında bilgi verdi.   Minimal invaziv kalp cerrahisinin hem ameliyat esnasında hem de ameliyat sonrasında birtakım avantajlar sağladığını belirten Eroğlu, ” Ameliyat sırasında daha az kanama olur ve komplikasyon riski daha düşüktür. Göğsün ön tarafında ameliyat izi olmadığından estetik açıdan iyi bir görünüm sağlar ve psikolojik olarak hastayı olumsuz etkilemez. Kalbe ulaşırken meydana gelebilecek doku hasarlarının önüne geçilmesini sağlar. Hastaya ikinci bir kalp ameliyatı gerektiren durumlarda sorun oluşturmaz. Hastanın daha erken taburcu olmasını sağlar. Hasta daha erken günlük hayatına dönebilir, sosyal ve cinsel yaşantısında problem oluşturmaz. Hasta ameliyat sonrasında sırt üstü yatmak zorunda değildir, istediği pozisyonda yatabilir. Hasta araba kullanabilir ve emniyet kemeri takabilir. Hasta göğsünü korumak zorunda değildir. Hasta hareket sınırlamasıyla karşılaşmaz, yüzebilir ve ağır kaldırabilir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

İzmitli Periler İspanya yolcusu

Avrupa’nın en prestijli organizasyonu Euroleague Women’da Kocaeli’ni temsil eden İzmit Belediyespor grup maçları için 17 Ocak’ta İspanya’ya uçacak. KOCAELİ (İGFA) – Türkiye’yi Euroleague Women’da temsil eden İzmit Belediyespor, Devler Ligi’nde grup maçlarını oynamak üzere 17 Ocak 2021 Pazar günü İspanyaya gidecek. 19 Ocak’ta İspanya’nın Salamanca kentinde parkeye çıkacak periler oynayacağı […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/