Ardahan Üniversitesi’nin performansı belli oldu

DAĞDER HABER
0 0

2020 Türkiye Bilim Raporu’na göre Ardahan Üniversitesinin sıralamalardaki yeri de belli oldu.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2020 yılı Türkiye Bilim Raporu’nu yayınlandı. TÜBA, hazırladığı raporda, Türkiye’deki üniversitelerin bilimsel performansını belirlemeyi ve akademik ortamın her yönüyle değerlendirmesini yapmayı hedefliyor.  Türkiye’nin bilimsel çalışmalardaki mevcut durumunu veriye dayalı olarak ortaya koymada önemli olan bu raporda üniversiteler, Akademik Verimlilik ve Yayın Yapan Araştırmacı Oranına göre iki ayrı kategoride sıralandı.

Üniversite, yayın yapan araştırmacı oranına göre 158 üniversite arasında 115’inci sırada yer alırken, Akademik Verimlilik Endeksi’ne göre ise 158 üniversite arasında 122’inci sırada yer aldı.  Raporda ayrıca Ardahan’ın 2006 yılından sonra kurulan birçok üniversiteyi geride bıraktığı görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Mardin Zinciriye Medresesi astronomiye ışık tutuyor

Mardin’de hüküm süren son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa bin Muzaffer Davud bin El Melik Salih tarafından 1385 yılında yaptırılan Sultan İsa Medresesi hala tüm ihtişamıyla 900 yıldır dim dik ayakta duruyor. Şehmus Edis Mardin’in tarihî zenginliklerinden olan ve mimarî yapısıyla göz dolduran Zinciriye (Sultan İsa) Medresesi, Mardin Kalesi’nin önünde […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/