Kilis’ten memurlara seyyanen zam talebi

DAĞDER HABER
0 0

Kilis’te Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcileri, yaptıkları iki farklı açıklama ile memurlara verilen zammın enflasyon oranları ile arasında uçurum olduğunu öne sürerek, ek zam talebinde bulundu.

KİLİS (İGFA) – Kilis’te memur zamlarıyla ilgili ilk açıklama Memur-Sen Kilis İl Başkanı Bekir Şen’den geldi. Şen yaptığı açıklamada,  memurlara seyyanen zam talebinde bulundu.

MEMUR-SEN: “400 TL SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ”

Ekonomik veriler dikkate alındığında en az artış, en düşük yükseliş maaşlarda ve ücretlerde olduğunu kaydeden Kilis Memur-Sen İl Başkanı Bekir Şen, “Son 10 yıllık enflasyon ve enflasyon farkı tablosu, 2019-2021 faiz, kur tablosu, 2020 yılı aylık enflasyon tablosu özetle şunu söylüyor; kamu görevlilerinin maaşları ve ücretleri eriyor, bu erimeyi durdurmak için gecikmeden seyyanen zam yapılması gerekiyor” dedi. Hem gelir dağılımda adaleti sağlamak, hem de enflasyon kaynaklı kayıpları telafi etmek için kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 1 0cak 2021’den geçerli olmak üzere en düşük devlet memuru aylığının yüzde 10’a denk gelecek tutarda ‘seyyanen zam’ istiyoruz” diyen Şen, “Daha somut ifadeyle, kamu görevlilerinin mevcut maaşlarına/ücretlerine 1 Ocak’tan geçerli olacak şekilde 400 TL seyyanen zam istiyoruz. Böylece geçmiş yönüyle kayıpların giderilmesini, gelecek yönüyle de enflasyona yenilme riskinin bitirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

KAMU-SEN: “RAKAMLAR ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR”

Türkiye Kamu-Sen Kilis İl Temsilcisi Osman Boybeyi ise, etkisiz sendikalar ve konfederasyon yüzünden toplu sözleşme görüşmelerinin yaralara çare üretmekten uzak kaldığını iddia etti. 2021 yılına ilişkin memur maaşlarına yılın her iki yarısı için yüzde 3, toplam kümülatif yüzde 6,1 oranında zam yapılması kararlaştırıldığına dikkati çeken Boybeyi, “Buna karşın TCMB enflasyon tahminini yüzde 9,4 olarak güncellemiştir. 2021 yılında enflasyon hedefine ulaşılsa bile memur maaşlarının gerçekleşen enflasyon karşısında yine en az yüzde 3,5 eriyeceği daha şimdiden kesinleşmiştir. Zaten ocak ayında alınan yüzde 3 zam, mart ayı itibarı ile vergi dilimindeki artışa gidecektir. Hal böyle olunca memur ve emeklilerimizin alım gücü yıldan yıla azalmakta, aile bütçesindeki açık her gün biraz daha büyümektedir” dedi.  Kamuoyundaki rakamlarla memurların eline geçen rakamlar arasında dağlar kadar fark olduğunu öne süren Boybeyi, ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanmasını ve kamu görevlilerine ek zam verilmesin talep ettiklerini kaydetti. Boybeyi, söz konusu talepleri içeren mektupları gerçek maaş bordrolarını da ekleyerek Cumhurbaşkanımıza ve Hazine ve Maliye Bakanı’na gönderdiklerini açıkladı.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Ankara Büyükşehir: "Can dostlarını aç bırakmayacağız"

Hayvan dostu çalışmaların sürdüğü Ankara’da, karlı günlerde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yönelik besleme çalışmalarına ağırlık verildi. ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e karla mücadeleye devam ederken, yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanlarına mama ve besin desteğini arttırdı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı 14 ekip sahada gönüllü havyanseverlerle […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/