Sivas’ta vaka sayıları geriliyor

DAĞDER HABER
0 0

Vali Salih Ayhan, eylülm ve kasım aylarında iki kez pik yaşadıkları Koronavirüs vakalarının yüzde 70 oranında düştüğünü dile getirdi.

Vali Salih Ayhan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Sivas’ta görev yapan gazete meslek örgütleri, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile “Basınla Biz Bize” programı kapsamında bir araya geldi. Valiliğin konferans salonunda, çok sayıda gazetecinin katılımıyla yapılan toplantıda ilk olarak Sivas genelinde yapılan projelerin yer aldığı tanıtım videosu izlendi.

Daha sonra gazetecilere hitap eden Vali Salih Ayhan, basın mensuplarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, “ ‘Basın Milletin Müşterek Sesidir’. Sizlerle zaman zaman Sivas gündemi değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

VAKA SAYILARINDA YÜZDE 70 ORANINDA DÜŞÜŞ

Konuşmasında, ilimizdeki pandemi sürecine de geniş yer ayıran Vali Salih Ayhan, salgının başladığı 2020 yılı mart ayından bugüne kadar Covıd-19 salgınında gelinen son durumu anlattı. Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde görülen salgınla ilgili her tülü önlemin alındığını belirten Vali Salih Ayhan, “Eylül ve kasım aylarında vaka sayılarımızda iki defa pik yaşadık. Özellikle aralık ayında getirilen kısıtlamalarla vaka sayılarımızda yüzde 70’in üzerinde bir düşüş gerçekleşti. Bu düşüş elbette sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de önemli oranda azalttı. Bugüne kadar 211 bin vatandaşımıza test yaptık.” diye konuştu.

SİVAS SALGINDA GÜÇLÜ OLDU

Salgına rağmen bu süreçte daha güçlü bir Sivas için hazırlanan projelere daha sıkı sarıldıklarını ifade eden Vali Ayhan, “Şehrimizin en önemli gücü olan ortak akıl anlayışını 2020 yılında adeta rehberimiz kıldık. Eylemsiz vizyon, yalnızca bir hayal; vizyonsuz eylem zaman kaybıdır. Vizyona dayanan eylem ise dünyayı değiştirir. Bildiğiniz gibi 2020 yılına sektörel bazda yaptığımız çalıştaylar ile başlamıştık. Şehre dair sözü fikri olan herkesi dinlemeye çalıştık. Bu yönde vizyonlar ve projeler geliştirdik. Eğitimi merkeze alan tarım, turizm ve sanayi odaklı bir gelişim planı belirledik. Geliştirdiğimiz her projenin toplumsal bir meşruiyeti var. Arkasında ortak bir akıl var.” dedi.

– Eğitim İçin Her Türlü Tedbiri Aldık
2020 yılında salgın koşullarından en fazla etkilenen alanlardan birinin de eğitim olduğunu dile getiren Vali Salih Ayhan, “Uzaktan eğitimin bir fırsat eşitsizliğine dönmemesi için gerek merkezi gerekse yerelde birçok tedbir aldık. Valilik olarak 111 bin 386 kitabı öğrencilerimizle buluşturduk. 7,8 ve 12. sınıf öğrencilerimize 192 bin 600 kaynak kitap temininde bulunduk. 2020 yılında yatırım toplamı 128 milyon TL olan okul, pansiyon, öğretmen evi ve spor salonu dahil 10 yatırımı daha eğitim öğretime hazır hale getirdik. 300 milyon TL’nin üzerinde yatırımımız da devam ediyor” dedi.

TARIM VURGUSU

Tarım ve Hayvancılıkta “Üreten Çiftçi, Gelişen Sivas” Vizyonu ile Sivas’ı üretim ve ARGE merkezi yapmayı hedeflediklerini anlatan Vali Ayhan, “Sözleşmeli çiftçilik ve ölçek ekonomisini temel alan çiftçimizin ürününü güvenle üretebileceği ve satışını yapabileceği modeller geliştirdik. Burada belediyemiz ortaklığında hayata geçirdiğimiz, yakında üretime geçecek SİVTAŞ, şehrimizin tarım ve hayvancılık noktasındaki potansiyelini özel ile rekabet eden bir anlayışla değil, piyasayı regüle eden bir anlayışla en üst düzeyde kullanmayı hedef alan bir yapı. Yem fabrikasında bu ay itibariyle test üretimlerine başlıyoruz, Şubat 2021 tarihinden itibaren de seri üretime geçeceğiz. SİVTAŞ, süt işleme tesisi, bal paketleme, tohumculuk, jeotermal seracılık gibi birçok alanda daha faaliyet göstererek ilimizin tarım ve hayvancılık alanında lokomotifi olacak” dedi.

2020 yılında, Tarım ve Hayvancılık alanında hayata geçirilen önemli projelerden birinin de “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi olduğuna dikkat çeken Vali Ayhan, “İlimizdeki küçükbaş hayvan varlığını 1 Milyona çıkarmayı hedeflediğimiz proje ile bugüne kadar 25 Milyon Liranın üzerinde kredi kullanımı ile 14.219 koyunun alımı gerçekleştirilmiş durumda. Projemizin bölgede birçok ile de örnek olduğunu görüyoruz.” dedi.

Vali Ayhan sözlerini şöyle tamamladı, “Hamidiye Kültür Parkı, Altınkale, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi ve Gök Medrese Vakıf Müzesi önemli projelerimiz.  Âşık Veysel Ozanlar ve Müzik Kültürü Müzesi ile Sivas önemli bir müze varlığına kavuşmuş olacak. Şimdiye kadar 46 firmaya 1’nci OSB’de yer tahsisini yaptık. Bu firmalarımızın toplam istihdam hedefi 3 bin 224. OSB’de yer kalmadı. 2020 yılı toplam ihracatımız 76 Milyon doları aştı. Demirağ OSB’nin 2021 yılında altyapı çalışmalarının tamamlanacak.”

Gazetemiz imtiyaz sahibi ve Sivas Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Üngör ve diğer basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Vali Ayhan, son olarak ilimize katkı sağlayan dernek ve cemiyetler ilehaber ajansları, gazeteler, televizyonlar, internet gazeteleri ve emekli gazetecilere plaket takdim etti.

MERHUM GAZETECİ İSMAİL GÜNEŞ’İN EŞYALARI BAĞIŞLANDI

Programın sonunda, İHA’da görev yaparken elim bir helikopter kazası sonucu görev başında şehit olan gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş ve oğulları, ilimize kurulacak olan ‘Basın Müzesi’ne merhumun kullandığı kamera, fotoğraf makinası ve kişisel eşyalarını bağışladı. 

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

COVID-19 geçiren çocuklara dikkat

Sars CoV-2 virüsüne maruz kalan çocuklarda virüsün bağışıklık sistemini tetiklemesine bağlı olarak MIS-C, yani “multisistem inflamatuar sendrom” görülebiliyor. Bazı çocukların COVID-19 enfeksiyonunu hiçbir belirti olmadan, diğer bir ifade ile “asemptomatik” geçirmesinin ya da aile üyelerinin enfekte olduğu dönemde çocuğun hafif belirtileri olması nedeniyle test edilmemesinden dolayı, o dönemde tanı konulmamış […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/