Kayseri Kocasinan’dan vizyon projeler

DAĞDER HABER
0 0

Pandemiye rağmen 2020 yılında yaptığı en üst seviyede hizmetlerle geniş yankı uyandıran Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın örnek gösterilen bir proje şehri haline geldiğini vurgularken, bundan sonra da geleceğe ışık tutacak nice vizyon projelere imza atacaklarını söyledi.

2020 yılında farklı projeleri hayata geçiren Kayseri’nin Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın hizmetleri ses getirdi. Pandemiye rağmen rutin belediyeciliğinin yanı sıra sosyal projelerle de insan hayatına dokunan Başkan Çolakbayrakdar, ilçenin çehresini değiştirirken, 2021 yılında Kayseri ve Kocasinan’a değer katacak, vatandaşların yaşam kalitesini artıracak ve geleceğe ışık tutacak nice projelere imza atacaklarını vurguladı.

Marka ve model şehir olan Kayseri’yi yapılan yatırımlarla daha ileriye taşıdıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, Yeni Kocasinan’ı hazırlamak için 45 kırsal mahalle olmak üzere toplam 93 mahallenin her birinde yoğun bir şekilde çalıştıklarının altını çizdi.

Pandemi sürecinde ‘Dost Eli’ diye adlandırılan  Kocasinan Gönüllüsü Projesi ile bu zamana kadar ihtiyaç sahibi yaklaşık 38 bin ailenin ihtiyaçlarını karşıladıklarını aktaran Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “‘Hoş Geldin Bebek’ hizmetiyle 2 bin 924 aileye destek olduk. İlçe genelinde ikamet eden 182 çölyaklı aileye 890 koli ‘Çölyak Paketi’ dağıttık. İlçemizde evlenen çiftlere 2 bin 800 adet ‘Nikah Seti’ hediye ettik” dedi.

TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI

Kocasinan’da yenileme çalışmalarının yanı sıra kentsel dönüşüm projeleriyle ilçeyi Türkiye’nin parlayan yıldızı haline dönüştüreceklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “ Kocasinan’da kentsel dönüşüm alanı toplam 4 milyon 207 bin 873 metrekare alanı kapsıyor. 1 milyon 500 bin metrekare alanda aktif olarak çalışma yürütüyoruz. Şu ana kadar 825 konut teslim ettik. Özellikle geri dönüşüm alanında örnek belediye olmayı sürdürüyoruz.  ‘Tarımda Dijital Dönüşüm Projesi’ kapsamında ise dikilen 10’dan fazla çeşitte 70 bin sebze fidesi meyvelerini verdi” ifadelerine yer verdi.

Yatırımlar sayesinde geleceğin Kocasinan’da olacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar,  Şeyh Edebali’nin söylediği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ hareketle ‘Halka hizmeti Hakka hizmet’ olarak gören belediyecilik anlayışıyla hizmet üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nden öğrenci cinayeti ile ilgili açıklama

Denizli Pamukkale Üniversitesi, apartta yaşanan öğrenci cinayetleri ile ilgili mesaj yayınladı. Denizli’nin Pamukkale ilçesinde apartlarda yaşanan öğrenci cinayetleri ile ilgili Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü açıklama yaptı. Üniversite öğrencilerinin özgür bireyler olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yayınladığı mesajında, “Öğrencilerimiz bizim de evlatlarımız olup, bizler de onları hayata nasıl daha iyi […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/