Mardin’de yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

DAĞDER HABER
0 0

Kuraklık endişesi yaşayan Mardinli çiftçinin son yağmurların ardından rahat bir nefes aldı. Mardin Ovası’nda tarım ile uğraşan 30 bin çiftçinin yüzünü güldürdü.

Şehmus EDİS (Mardin Haber)

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önemli tarım merkezlerinden olan Mardin’de Kasım, Aralık ve Ocak ayı ile birlikte yağışın uzun yıllar ortalamasının altında düşmesiyle birlikte kuraklık endişesi yaşayan çiftçiler, son yağmurların ardından rahat bir nefes aldı.Ekim sezonunda yağışın olmaması, Kasım ve Aralık ayında düşen yağışın uzun yıllar ortalamasının altında kalması nedeniyle endişelenen çiftçiler, Ocak ayının ortasında düşen yağmurlarla umutlandı.

Mardin’de Mezopotamya Ovası’nda 2021 tarım sezonu için 2 milyon 450 bin dekar alanda buğday, arpa, mercimek, mısır olmak üzere birçok ürün ekildiğini kaydeden Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbay, 3 güne kadar bölgede yaklaşık 30 bin çiftçinin kuraklık endişesi içinde olduğunu ancak son yağan yağmurlarla bu endişenin yerine sevince bıraktığını söyledi.  

Mardin’e bağlı Alakuş köyünde çiftçilik yapan Fahri Yıldız, bu yıl kuraklıkla karşı karşıya kaldıkları için çok korktuklarını ancak çok şükür Ocak ayının ortasında yağan yağmurlar çiftçilere can suyu olduğunu söyledi. Yıldız, “Benim bin 500 dönüm ailemin de 3 bin dönüm arazisi vardı. 10 güne kadar yağmur yağmasaydı yüzbinlerce dönüm ekili arazi kuruyacaktı. Buda binlerce çiftçi mağdur duruma düşecekti. Allah’a çok şükür yağmurlar yağdı. Ekinler kurtuldu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Denizli DESKİ'den sayaçlar için don uyarısı

Denizli Büyükşehir Belediyesi iştiraki DESKİ Genel Müdürlüğü aşırı soğuklarda, korumasız ve açıkta bulunan su sayaçlarının donmaması için vatandaşları uyardı. DENİZLİ (İGFA) –  Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarında yaşanan aşırı soğuklarda korumasız ve açıkta bulunan su sayaçlarının donma ve patlama risklerine karşı abonelerine uyarıda […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/