Türk Kültür Ajandası 5 dilde yayınlandı

DAĞDER HABER
0 0

Yunus Emre Enstitüsü, ilki geçen yıl basılan Türk Kültür Ajandası’nın ikincisini 2021 yılı itibariyle meraklılarıyla buluşturdu.

Türkiye’yi, kültürel mirasını ve dünya toplumlarının Türkiye’yi daha yakından ve doğru bir şekilde tanınmasını sağlamak amacıyla Yunus Emre Enstitüsü tarafından özel hazırlanan 2021 Türk Kültür Ajandası hazırlandı. Geleneksel Türk kültürünün önde gelen miraslarının yer aldığı ajandada ‘Türk Musikisi’ ana konusu bölümler halinde her yönüyle ele alındı. Geçen yıl Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan ajandanın yayın diline bu yıl Arapça, Fransızca ve Rusça da eklenerek dünyanın dört bir yanına dağıtımını ve doğru hedef kitleye ulaşması hedeflendi. “Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü” olması maksadıyla ajandanın hemen başında Yunus Emre ve eserlerinin tanıtımına yer verildi.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Pamukkale’de tekstil atık kutuları yerleştirildi

Pamukkale Belediyesi, geçtiğimiz günlerde protokolünü imzaladığı tekstil atığı için atık toplama kutuları yerleştirilmeye başlandı. Pamukkale Belediyesi, geçtiğimiz günlerde önemli bir protokole imza atmıştı. Kullanılmış giysi ve tekstil atıklarının toplanmasını kapsayan protokol gereği ilçe genelinde toplam 200 adet kutu halkın yoğun olarak bulunduğu noktalara yerleştirilecek. Bu çalışmanın ilk etabında şehir merkezindeki […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/