44 milyon Türk, Instagram’da!

DAĞDER HABER
0 0

Pandemi döneminde sosyal medya kullanımı artarken, Türkiye 10 milyonu aşkın yeni sosyal medya kullanıcısıyla Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralarda yer almaya başladı. Geçen yıl Türkiye’den 6 milyon hesabın açıldığı Instagram kullanıcısı, 44 milyona çıktı.

Londra merkezli sosyal medya kuruluşu We Are Social, pandemiyle geçen Ocak-Eylül 2020 dönemine yönelik araştırmasını yayınladı. Türkiye’de en fazla kullanıcısı olan sosyal medya mecrası Instagram olduğunun tespit edildiği araştırmalara göre Türkiye’de 9 aylık dönemde, Instagram hesabı sayısı 6 milyon artarak 44 milyona çıktı. Türkiye, ABD’nin lider olduğu Instagram dünya sıralamasında altıncı, Avrupa’da da Rusya’nın ardından ikinci sırada yer aldı.

Bu arada We Are Social araştırmasında Youtube, Whatsapp, Messenger, Tiktok gibi popüler sosyal medya mecralarında sadece dünya genelindeki kullanıcı sayıları da ilk kez dünya nüfusunun yarısını geçtiği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Egeli ihracatçılardan 'güvenli gıda' atağı

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 2021 yılında “Gıda Güvenliği”ne dikkati çekmek amacıyla ‘Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz’ isimli projeyi hayata geçirecek. Sağlıklı gıda tüketimi ve bunun anahtarı olan “Gıda Güvenliği” son yıllarda dünyada yükselen değerler arasında.  Dünya’nın gıda deposu olan Türkiye’de gıda üretiminde “Gıda Güvenliği”ne odaklanmış durumda. Ege Yaş Meyve Sebze […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/