ASÜ’ye iki yeni program

DAĞDER HABER
0 0

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Engelliler İçin Destek Programı” ve “Spor Yönetimi Programı” için YÖK’e yaptıkları başvuruların kabul edildiğini söyledi.

AKSARAY (İGFA) – Her iki alanla da özel olarak ilgilendiklerini kaydeden Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, engellilerle ilgili programın devlet üniversiteleri arasında bir ilki temsil ettiğine, sporla ilgili programın ise ihtisaslaşmayla doğrudan ilintili olduğuna dikkat çekti. 

Açılması kabul edilen programlardan ilki olan “Engelliler İçin Destek Programı”nı, YÖK’le yaptıkları görüşmelerde özel olarak istediklerini ifade eden Rektör Şahin, ASÜ’nün, engellilerin de özel olarak tercih ettiği bir üniversite olmasına dair çalışmaları samimiyetle sürdürdüklerini vurguladı. Kampüsün fiziki olarak engelsiz olduğunu vurgulayan Yusuf Şahin, programın, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulacağını amacının ise, ‘Gölge Eğitici’ olarak da bilinen, engelli bireylere refakat ve rehberlik yapacak olan teknik elemanları yetiştirmek olduğunu açıkladı.

YÖK tarafından kabul edilen bir diğer programın ise “Spor Yönetimi” olduğunu ifade eden ASÜ Rektörü, bu programın spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma ile doğrudan ilintili olduğunu belirtirken, “Amacımız, şehrimizi gerek sportif organizasyonlar gerek araç gereç üretimi gerekse ekonomik bakımdan bir çekim merkezi haline getirmek. Bu noktada iyi işler ortaya çıkmaya başladı” dedi.
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Aksaray'da İYİ Parti'den İGF İl Temsilciliği ve Anadolu'nun Sesi Gazetesi'ne ziyaret

Aksaray’da İYİ Parti İl Başkanlığı İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) İl Temsilciliği ve Anadolu’nun Sesi Gazetesi’ne ziyaret etti. AKSARAY (İGFA) – İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş ile İlçe Başkanı Polat Açıkgöz, Cevat Boysak’ın imtiyaz sahipliğindeki Anadolu’nun Sesi Gazetesi’ne yaptığı ziyarete İGF İl Temsilcisi Ayşe Alp de eşlik etti. Gündeme […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/