Bursa Gastronomi Turizmi Derneği kuruldu

DAĞDER HABER
0 0

Ülkemizde ve dünyada gastronominin ve gastronomi turizminin yükselişi ile birlikte, şehirlerin ve ülkelerin markalaşmasında büyük rol oynayan gastronomi turizmi Bursa’da tüzel bir kimlik kazanarak, Bursa Gastronomi Turizmi Derneği (Bursa GTD) adı altında temsil edilmeye başlandı.

Bursa Gastronomi Turizmi Derneği (Bursa GTD), Ramazan Başan’ın başkanlığında kuruldu. Yönetim Kurulunda, Danışma Kurulunda ve Bilim Kurulunda yer alan gastronomi ve turizm sektörünün birbirinden değerli kanaat önderleri, marka sahipleri, eğitim kurumu sahipleri, akademisyenler ve sektör temsilcileriyle güç birliği yaparak kurulan Bursa Gastronomi Turizmi Derneği, Bursa’nın markalaşması ve gastronomisi için umut verdi.

Bursa Gastronomi Turizmi Derneği kuruluşu nedeniyle açıklamalarda bulunan Kurucu Başkan Ramazan Başan, “Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı ve yıllarca imparatorluğun başkentliğini üstlenen Bursa; yalnızca tarihi ile değil gastronomisi ile de adından söz ettirerek gastronomi şehri olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Gastronomi sektörünün önemli isimleriyle birlikte Bursa Gastronomi Turizmi Derneği’ni kurarak, Bursa’nın UNESCO’nun Gastronomi Şehirleri listesine girmesini hedeflediğimiz global vizyonumuzun gerçekleştirmesinde önemli bir adımı atmış bulunuyoruz” dedi.

“Bursa gastronomi şehridir”

Bursa GTD Kurucu Başkanı Ramazan Başan; bir şehrin ‘Gastronomi Şehri’ olabilmesi için öne çıkan en az 9 lezzeti ve özelliği olması gerektiğini, Bursa’nın Bursa Kebabı veya İskender Kebap diye bilinen lezzetin 1867 yılından bu yana var olduğunu, bunun yanında; ‘Cantık, Tahinli Pide, Kayhan Pideli Köftesi, İnegöl Köftesi, Kestane Şekeri, Kemal Paşa Tatlısı, Gemlik Zeytini, Boşnak Böreği, Hasanağa Enginarı, Gürsu Armudu, Bursa Şeftalisi, Karacabey Soğanı, Kemalpaşa Domatesi, Ahududu ve Böğürtleniyle, Bursa Siyah İnciri, Kirazı, Gedelek Turşusu, Kaynak Suları, Maden Suları, Gazozu, Bursa Bıçağı, Teleferiği, Longoz Ormanı, Uludağ’ı’ ile tarihi mekanları, doğal güzellikleriyle birlikte Bursa’nın ‘Gastronomi Şehri’ ve ‘Marka Şehri’ olmayı hak ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Bursa'daki dikilitaş, 2 bin yıldır ayakta...

UNESCO geçici miras listesinde bulunan, İznik’te Roma dönemine ait mezar anıtı olan dikilitaş (obelisk), tam 2 bin yıldır ayakta. İznik’e 5 kilometre uzaklıkta şeftali bahçelerinin tam ortasında yer alan Roma dönemi mezar anıtı obelisk, ihtişamı ile görenleri şaşırtıyor. Üç yüzeyli, yukarıya doğru yükselen ve birbiri üzerine demir kamalarla oturtulmuş beş […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/