Yaşar Türk Yeni Marmara’ya konuştu: “DAĞDER olarak tepki gösteririz!”

DAĞDER HABER
1 0

DAĞDER Genel Başkanı Yaşar Türk, Yeni Marmara Gazetesi yazarı Elif Kuş Beşik’e özel açıklamalarda bulunarak dağ yöresine yapılacak yeni projelerin de müjdesini verdi. 

ÖZEL HABER- ELİF KUŞ BEŞİK

Bu dünyada en güzel şeyin bir insana, topluma ya da hayata faydalı olması olduğunu söyleyen DAĞDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Türk; “ ‘Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur.’  diyen Muhsin Yazıcıoğlu ne kadar da doğru söylemiş. Neyin kavgasını veriyor insanlar, İnsana, millete, hayata neye faydalı olacaksa ona olmalı sadece. Yeter ki işin içerisinde bir fayda olsun.” Dedi.

Hayatının yüksek bir bölümünü sivil toplum kuruluşlarında geçiren Türk, kendinden  şu şekilde bahsetti;  “24 yıl aktif sendikacılık yaptım. Dernek çalışmalarında bulundum. Hasbelkader DAĞDER’in 2013 yıllarında yönetim kurulu üyesi oldum. 18 20 yıldır Türk Hava Kurumunun hem genel merkez bazında Bursa düzeyinde şube başkanı olarak görev yaptım. Kamu yararına çalışan bir kuruluşta görev aldım. DAĞDER’de hep bir sıfat yarıştırılıyor. Onun bahçesi bunun bahçesi değil, toplumun ihtiyaçlarından meydana gelmiş insanların sosyal, kültürel, ekonomik, paydalarında buluşabileceği bir çatı burası. Neden onun bunun arka bahçesi olalım ki? Kimle hizmet ediliyorsa ona teşekkür etmek en doğalı olan. Bir yere mensupsa vatandaş gereğini yapacak. Oraya laik değilse de durma. Çakallarla çukallarla işimiz yok. Kimseden de bir korkumuz yok. Her zaman üzerimize düşen ne var ise onu yapmaya devam edeceğiz. DAĞDER’e geliş hikayem tamamen tesadüften gelen bir hadisedir. Verdiğimiz sözden geri adım atmamak ve burada özellikle söz sahibi olduğunu düşünen eş dost arkadaşlarla yapmış olduğumuz sohbetlerde şu ana kadar yıpranmamış bir yüz diyerekten bu göreve getirildim. Bir yıldan beri her şeye rağmen birçok somut projelerle vatandaşın karşısına çıkmışız. Klasik DAĞDER işleyişinin bir gram eksiğinde değil bir gram fazlasında olduk. Yeniliklerimiz ve projelerimiz var.”

CİDDİ BİR PROJE

Yeni projelerden bir tanesinin müjdesini veren Başkan; “Dağ yöresi İstiklal ve Çanakkale savaşında birçok şehit veren bölgedir. Bunu hep hatırlatmak ve unutmamak adına Bursa’da olmayan bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Proje bitince Kamaoyuna da en yakın zamanda paylaşılacak. Çünkü daha önce birkaç projemiz bu şekilde taklit edildi. Kadınlarımıza yönelik yapmış olduğumuz projemiz var. Hatta bir projemiz Kültür Bakanlığı tarafından onaylandı ancak rakamsal anlamda o projeyi hayata geçirecek finans ayrılmadığı için şu anda askıda. Toplumun sosyal kaosa , kadına şiddet dediğimiz ve unutulmuş değerlerimizin gün yüzüne yeniden çıkarılabilecek ciddi bir projedir. Bir projemizde yolda. ” dedi.

“DERDİMİZ YÖREYE HİZMET ETMEK”

‘Gerçekten bir amacı olup da o amaca hizmet eden insan, hiçbir şeyden bıkmamayı, usanmamayı göze almalıdır.’ Diyerek yoluna devam eden Yaşar Türk; “Gerek Türk Hava Kurumunda gerekse DAĞDER’de bize inanmış yol arkadaşlarımızla yöreye hizmet etmek insana hizmet etmek hatta Bursa’ya hizmet etmek milli ve manevi değerler konusunda hassasiyetini son derece en üst seviyede tutan ve dik duruşunu koruyan her vatandaşımız bizim için ayrıcalıktır. Gerçekten bir amacı olup da o amaca hizmet eden insan, hiçbir şeyden bıkmamayı, usanmamayı göze almalıdır. Bizde bu inançla yürüyoruz. DAĞDER bizim evimiz, yuvamız. İlk önceliğimiz yöre halkına doğru hizmet verebilmek.“  şeklinde olduğunu açıkladı.

“DAĞDER KAMULAŞACAK”

Vatandaşlarının her isteğine kulak vermeyi öncelik hedef haline getiren Türk sözlerine şu şekilde devam etti; “Keles’teki doluda hemşehrimizin yanında olduk. Onlarla hasbihal ettik, Bursa protokolü ile vekillerimiz, Belediye başkanımız ile dertlerini dinledik. Aynı gün içerisinde 22 tane engelli kardeşimize koltuk değneği verdik. Ve tekerlekli sandalye gibi bir takım ihtiyaçları muhtarlık vasıtasıyla Yazıbaşı Derneği ve DAĞDER’in AHDE VEFA grubu adı altında kaymakamlığa teslim ettik. Orada ki ihtiyaç sahipleri insanlarımıza verilsin diye.  DAĞDER’in kamu yararına olmasıyla ilgili de resmi müracaat edildi. Bizim dönemimiz de maliye bakanlığı müfettişlerinin denetimi sonucunda da onay aldık. Muhtemelen Bakanlar Kurulunun onayından sonra kamu yararına bir dernek olabilme yolunda ilerleyeceğiz. Vatandaşlarımızın isteği bizim için birçok plandan önde.“

“KİMSE EVDEN ÇIKAMAZKEN BİZ HİZMET YAPTIK”

 “Karantina zamanında kimse evinden çıkamazken sosyal medyada kahramanlık yapanlara rağmen biz karantina bölgelerine gittik. Oralarda gıda yardımlarında bulunduk. “ şeklinde konuşan DAĞDER Genel Başkanı Yaşar Türk;  “Büyükşehiri temsilen  ata sporlarıyla ilgili Koca yayla da kendi kültürümüzü temsil edecek çalışmalar yaptık. Söğüt etkinliklerine katıldık, Hayme Ana etkinliklerine katıldık.  Gençlerimize bir arada olabilmesi ve sportif etkinliklerini yürütebilmesi adına futbol turnuvaları gerçekleştirdik. Korona günlerinde sosyal mesafeye önem verdiğimiz için bir araya gelebilme etkinlikleri maalesef ki olmuyor ama bunun hemen öncesinde kadınlarımızın yöresel defilesi etkinliği yapıldı ve yoğunda bir katılım oldu.“

“EKİP RUHUYLA HAREKET EDİYORUZ İSTİŞARE EDİYORUZ”

Yöre için çok önemli bir projenin de ertelendiğinden dolayı mutsuz olduğunu yineleyen Başkan ; “Keles’te lokal anlamda ki sorunlarımızı masaya yatırdık. Bir projemiz daha var aslında koronadan dolayı o da askıya alındı. DAĞDER, Uludağ Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Keles Belediyesi ile beraber yürüttüğümüz kırsal turizmin canlanması adına keleste 400 milyar civarında bir projenin onay verilmesinden dolayı yaşam ve yürüyüş parkurlarının bisiklet parkurlarının rafting sporunun yapılabileceği alanlar tespit edildi.  Bu projeyi hayat geçirerek özellikle Bursa’da sıkışmış, sıcaktan bunalan ve artık kalabalıktan boğulmuş olan insanların yavaş yavaş kırsala dönmek istediğini özellikle DAĞ BÖLGESİNİ tercih etmiş olduğunu görüyoruz. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde Dağ Bölgesi daha da çok sevilen ev ziyaret edilen bir bölge olacak. Bir an önce şu virüsten kurtulup çalışmalarımıza rötarsız devam etmek istiyoruz. Virüs yüzünden projelerimizi ertelemek bizi mutsuz ediyor.”

“BAŞLAMIŞ İŞ BİTMİŞ İŞTİR”

“Başlamış iş bitmiş iştir olarak kabul ediyoruz. Ve yolumuza bu şekilde devam ediyoruz.” Diyerek Dağ bölgesine yapılması beklenen Tünel ile ilgili de şunları söyledi; “Tünel tünel diyoruz da, barajda şöyle bir durum var. Tünelin başlangıç noktası barajın duvarlarına denk geldiği için orada özel bir dinamit kullanılıyor. Ve orada mesafe yavaş gidiyor. Yerli dinamit ve ithal dinamitler geliyor çünkü. Oradaki yer sarsıntıları şiddetli olacağından dolayı barajın duvarlarına zarar verme ihtimali var. Bu durumdan dolayı yavaş ilerliyor süreç. Bunu zaman zaman hep anlattık bu işin her zaman arkasındayız. Önceki dönem bakanlarımızdan Hakan Çavuşoğlu’da bizzat bu işin takipçisi olduğunu, Osman Mesten beyin takipçisi olduğunu bizzat ilettiler.İnşallah bu başlamış işin bitmiş iş olarak görelim. Amma 1 sene amma 2 sene içerisinde tamamlanacağından eminiz. Yeter ki bir keder olmadan başlasın ve bitsin.  “

“SÜRÜCÜLER HATALI ARAÇ KULLANIYOR“

Yaşar Türk, Dağ yolundaki kazalara da değinen ve bunu asla konuşmadan edemeyeceğini söyleyerek; “Vatandaşlarımızdan bazıları sürekli olarak yolları sorun gösteriyor ama dağ bölgesine gidiş yolları gerçekten hatalı sürücülerle dolu olmakla birlikte solla sevdası da çok var vatandaşımızda. Ben her şey güllük gülistanlık demiyorum, onarılması gereken yerler bir bir onarılıyor ancak, vatandaşlarımızın da biraz sakin araç kullanmasında fayda olacağını düşünüyorum. Önünü görmeden TIR solluyor sürücülerimiz Allah korusun her türlü kazadan dikkatli olalım. Buradan tüm sürücüleri yeniden uyarmış olayım. Hatalı ve tehlikeli araç kullanmasınlar.”

DAĞDER’E SAHİP ÇIKIN

Sosyal medyada kendilerini yöremizin temsilcisi olarak ilan eden birkaç kişiye denk geldiğinden bahseden Türk konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “DAĞDER Bursa’nın ilk yerli derneği. Sosyal medya artık cidden neyi ne şekilde nasıl göstereceğini şaşırmış insanlarla dolu. Bakın, dağın temsilcisi olan tek kurum DAĞDER’dir. İkinci bir kurum yoktur. Doğru bilgi sağlam kaynak DAĞDER’de. Ve Başkan olarak yapacağım ve yapmış olduğum tüm açıklamalar bağlayıcı niteliğindedir. Kendilerini dağ bölgesinin temsilcisi olarak nitelendiren kişilere riayet etmeyin. İkinci bir DAĞDER olmadığına göre DAĞDER’e sahip çıkın. Birbirimizi bir yerde hazetmek zorundayız. ”

3 DAĞLI VEKİL

Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ve CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın ile de görüşme ve irtibat konusunda kimseyle bir problem yaşanmadığını söyledi. DAĞDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Türk; “Hiçbir vekilimizle diyalog da yada aradığımızda görüşememe gibi bir sıkıntı asla yaşamıyoruz. Hatta sadece millet vekillerimizle değil AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin bey ile Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve diğer siyasi partilerimiz başkanları ve Milletvekillerini de ne zaman arasak telefonlarımızı açarlar. Dağ bölgesine ne yararımız olacaksa hep birlikte irtibat kurarak eş zamanlı çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz bir sorun varsa intikal ettiriyoruz çözülebilecek noktada ise çözüme gidiyoruz. Sağ olsunlar bu konuda vekillerimizden bu konuda hiç şikayetçi değiliz.”  Şeklinde konuştu.

“DAĞDER OLARAK TEPKİ GÖSTERİRİZ”

Dağ ilçelerinin tek bir ilçeye bağlı olmasını doğru bulmayan Başkan sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “DAĞDER olarak doğru görmeyiz. Nüfus baz alınsa bile her ilçenin hem coğrafi hem de sosyal ekonomik farklılıkları var. Mesela Harmancık ilçesinin adliyesinin gitmiş olması, Kütahya Tavşanlı’ya alınmış olmasını kabullenemiyorum. Doğru değil. PTT’nin oradan kalkmasını doğru görmüyorum. Hastanelerin hiç edilmesini doğru görmüyorum. Biz Bursa’nın ilçesiyiz. Neden seçim zamanlarında yada adli vakalarda gidip başka bir ilin ilçesinden bu hizmetleri alıyoruz. Bu bir kere yerinde hizmet alabilmek adına doğru bir olay değil. Bu durum netleşir bu şekilde sonuç alınırsa DAĞDER olarak buna tepki koyarız. İnsanlar yaşadıkları yerde mutlu olsunlar. Göçün çok olmuş olduğu bir dönemde bu konu çok hassas bir konu. Zaten yaşlı nüfusun çok olduğu bir kesimde ne yapılırsa yapılsın gitmez insanlar. Göç hafife alınacak bir sorun değildir, aksine köylülerimizi köylerinde hayata daha sıkı tutunabilmesi için ve göçü engellemek için çalışmalar yapılmalıdır. İlçelerimizin zamanla daha da güçlenerek kenetleneceğini ve yol alacağını düşünüyoruz. Bunun aksi durumu sıkıntı olur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Doğancı Tüneli 2022 sonunda bitecek

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman yapımı devam eden Doğancı Tüneli’ni inceledi. Karayolları Bölge Müdürü Ömer Güzel’den tünel yapım çalışmaları hakkında bilgi alan Ayhan Salman, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, Doğancı Barajı ile Doğancı arasında yapılan çalışmanın tüm hızıyla sorunsuz devam ettiğini söyledi. 2,5 kilometre tünel ve 220 metrelik viyadükten oluşan […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/