Doğancı Tüneli 2022 sonunda bitecek

DAĞDER HABER
2 1

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman yapımı devam eden Doğancı Tüneli’ni inceledi.

Karayolları Bölge Müdürü Ömer Güzel’den tünel yapım çalışmaları hakkında bilgi alan Ayhan Salman, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, Doğancı Barajı ile Doğancı arasında yapılan çalışmanın tüm hızıyla sorunsuz devam ettiğini söyledi.

2,5 kilometre tünel ve 220 metrelik viyadükten oluşan projenin tamamlanmasıyla Bursa – Orhaneli yolunda önemli bir rahatlama yaşanacağını açıklayan Başkan Salman, şu değerlendirmeyi yaptı:

DAĞ İLÇELERİNİNÇİLESİ SONA ERECEK
“Proje Bursa için hayati önem taşıyor. 4 dağ ilçesinin kaderini değiştirecek bir proje. Bursa’dan Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’a güvenli, konforlu ve zaman tasarrufu sağlayacak yollar yapılıyor. Bu çalışma ile bölge halkının yıllardır süren çilesine son vereceğiz. Tünel inşaatı bu projenin bir kısmını oluşturuyor. Tünel,  Bursa’ya içme suyu sağlayan Doğancı Barajı gövdesinden geçen trafik yükünü de ortadan kaldıracak. Bursa Orhaneli yolu şehrimizi dağ yönünden Kütahya ve Balıkesir’e bağlayan alternatif bir yol olarak önem taşıyor.Orhaneli- Harmancık arası ihalesi yapıldı, süreç devam ediyor. Doğancı Tüneli – Orhaneli arası Erenler geçişinin de proje çalışmaları tamamlandı. O kesimin de ihale sürecini yakından takip ediyoruz” dedi.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel de, bu yılın sonuna kadar tünel inşaatının 700 metrelik kısmının tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Güzel, şimdiye kadar 34 milyon lira harcanan toplam 186 milyon lira bedelli projenin 2022 yılı sonunda tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Dağ yöresinin kadim Türkleri: Manavlar

Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın Bizans İmparatoru Romen Diyojen karşısında kazandığı Malazgirt Zaferi, Anadolu’nun Türkleşmesi için bir milat kabul edilir. Zaferin hemen ardından Anadolu’ya başlayan yoğun Türk göçleri, periyodik olarak devam etmiş ve zamanla Anadolu’nun Türkleştirilmesiyle sonuçlanmıştır. Anadolu’nun değişik bölgelerine yayılan Türk boyları, başlangıçta beylik halinde örgütlenirken zamanla Anadolu Selçuklu ve […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/