DÖRT DAĞ İLÇE BELEDİYEMİZİN, DAĞDER NEZDİNDE YÖRE ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VERDİĞİNİ HİÇ DUYDUNUZ MU?

15 0

Sevgili hemşerilerimiz!

Dağ – Der kurulalı 34 yıl oldu. 34 yıldır az veya çok, yöremizin öğrencilerine burs veriyor.

Burs veren esnafımız var, memurumuz, işçimiz var, çiftçimiz, çobanımız var, asgari ücretlimiz, emeklimiz var, sair mesleklerde insanlarımız var.

Peki, siz hiç 34 yıldır yöremizin 4 Dağ İlçe Belediyesinin, Dağ – Der nezdinde yöre öğrencilerimize burs verdiğini duydunuz mu?

 Elbette duymadınız. Çünkü böyle bir burs ne yazık ki bu güne kadar belediyelerimiz tarafından hiç verilmedi.

Maalesef bu konuyu bizden önce görev yapan epeyce abimize sordum, kayıtlara baktım ama ne yazık ki böyle bir kayda rastlamadım.

Bu normal değil!

Yöre insanımız için karınca kararınca herkes kaygı taşıyıp, emek verirken, bizim Belediyelerimizin, bizim gençlerimize ve derneğimize bu konuda kayıtsız kalmaları normal değil.

Bu belediyelerimiz ki yöremizin umudu ve en büyük resmi kurumsal teşekkülleridir.

Bizim derdimize bizim kurumlarımız duyarsız kalırsa, diğerlerine ne söz söyleyebiliriz. Derdimizi “bizim yakınlarımız ve bizim büyüklerimiz” duymazsa, duymuyorsa o zaman yöre hakikaten “yetim ve kimsesiz” demektir.

Sakın ola ki mevzuattan bahsetmeyin! Eğer niyetiniz yardım etmek olursa, meşru yol mutlaka bulunur ve böyle güzel işler için bulunan yollara da kimsenin söyleyeceği aksi bir söz olmaz.

Evet! Belediyelerimizin borcu olabilir. Fakat borcu var diye nasıl ki elzem olan hizmetler durmuyorsa, bu konudaki ihtiyaçta elzemdir ve görmezden gelinemez. Gençlerin ihtiyaç duyduğu bursun zamanı geçip gitmeden bu ihtiyaç mutlaka karşılanmalıdır. 

Belli dönemlerde kişisel sürtüşmeler yaşanmış olabilir, belli dönemlerde ihtimal ki bu işleri küçümseyen, kibirli davranan, gereksiz gören veya gaflette bulunan dernek ve belediye başkanları olmuştur. Ama bu hal 34 yıl sürmez, sürmemeli.

Artık sizlerden yörede ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için Dağ – Der nezdinde burs bekliyoruz.  

Belediyelerimizin onca işe para bulduğunu, gerektiğinde hayırseverleri devreye soktuğunu biliyoruz. Bizim çocuklarımız için neden böyle bir fon oluşturulmasın?

4 İlçemizin Belediye Başkanı olarak yöremizde sevilen insanlarsınız. Zaten bundan dolayı da seçilmiş bulunmaktasınız.

Nasıl ki protokollerde önceliğiniz var aynen onun gibi toplumsal sorumlulukta da önceliğiniz olmalı.

Neticede ağalık vermeyle olur.

Burs vesilesiyle kendi insanımıza dokunma fırsatınız var. Kimse iyilik yapan, emek veren, sorumluluk alan başkanlarına nankörlük yapmayacaktır.

Fakat bir 34 yıl daha aynı aymazlık devam edemez, etmemeli.

Geçmiştekilerin suçu sizde olmasa da artık vebal seçildiğiniz günden itibaren sizdedir.

Lütfen bu çağrıya duyarlı olunuz!

Şayet siz bu konuda duyarsız olur, acizmiş gibi davranırsanız, bizim kimseye haklı olarak söz söylemeye ve çağrı yapmaya yüzümüz kalmaz

Umarım bu çağrımıza kızmak yerine, bizi anlamaya çalışırsınız. Neticede bizde yönetim olarak üstümüzdeki sorumluluğun gereğini yerine getiriyoruz.

Bu manada söylenmesi gereken doğruları da halkımızla paylaşıyoruz. Tellala zeval olmaz.

Hülasa; burs konusunda sizlerden gayret ve sonuç bekliyoruz.

Belki belediye bünyesinde sizlerde burs veriyorsunuz. Fakat biz özellikle geçmişte sizlerin de görev yaptığı çatı kurumumuz olan Dağ-Der nezdinde kendi insanımıza burs istiyoruz

Az veya çok, burs konusunda sizlerden gelecek ilk güzel haberi de yine buradan halkımıza duyuracağımızı taahhüt ediyoruz.

Ümitlerimizin yöremiz adına yeşertilmesi gerekiyor.

Bunun için el ele vermemiz şart.

Elimizi gençlerimiz adına size uzattık, gerisi artık size kalmış durumda.

4 thoughts on “DÖRT DAĞ İLÇE BELEDİYEMİZİN, DAĞDER NEZDİNDE YÖRE ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VERDİĞİNİ HİÇ DUYDUNUZ MU?

  1. bu ömercip paylaşmış yazını ordan okudum müthiş olmuş adam okuduğunu anlamayacak kadar gabak kafalı

  2. Boş verin Ahmet Bey, gitsin kumda oynasın. Niyet hased içinde ve bozuk, kapasite kötüye yönelik. Kendisini birkaç kez dernekte gördüm, başka da tanımam. Lazım da değil. İnşallah o da birgün bizi tanıyacaktır. Gençlerimiz onların umurunda değil. Onlar isim yapma derdinde. Yorum ve katkınıza çok teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E ATRANOS’TA FRENGİ VE FRENGİYLE MÜCADELE*

*TDA Dergisi Eylül-Ekim 2020 sayısı Cilt: 126 Sayı: 248 Sayfa: 65-76 Öz Dış kaynaklı bir hastalık olarak Osmanlı topraklarına giren frengi, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan sonra bir salgın haline gelmiştir. Osmanlı Devleti’nde öncelikle Kastamonu ve havalisinde yoğunlaşan frengi, zamanla diğer Anadolu şehirlerine yayılmıştır. Frengi’nin Anadolu’da etkili olan şehirlerinden biri de Hüdavendigar […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/