On altı ilin bağlantı noktası Kömürhan Köprüsü açıldı

DAĞDER HABER
0 0

2014 yılında Doğuş-Gülsan ortaklığı ile yapımına başlanan Elazığ ve Malatya’nın bağlantı noktası Kömürhan Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. Köprü, tek pilonlu ve orta açıklığının 380 metre olması sebebiyle dünya literatüründe 4. sırada yer alıyor. Köprünün yapımında Eyfel Kulesi’yle aynı miktarda çelik kullanıldı.

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan Kömürhan Köprüsü, yeni yüzüyle bir yandan Doğu Anadolu’yu 3 bölgeyle birleştirirken diğer yandan turizm ve ticaret merkezlerini birbirine bağlayarak bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak.

ALANINDA DÜNYANIN 4. BÜYÜK KÖPRÜSÜ
Taşıt trafiğine 2×2 şeritle hizmet verecek, tamamı yerli teknoloji, yerli mühendislik ve iş gücüyle yapılan gergin eğik askılı tipte yapılan Yeni Kömürhan Köprüsü, 660 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğinde.

Yapımında 7 bin ton çeliğin kullanıldığı köprü, ters-y tipi kule olarak tek pilon ve orta açıklığı 380 metre olması özelliğiyle dünyada kendi alanında 4. sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Bursa Orhaneli'de traktör şarampole yuvarlandı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde, traktörü şarampole yuvarlanan Mehmet Ali Kobak (76), hayatını kaybetti. Kaza, saat 15.30 sıralarında Orhaneli ilçesi, Göynükbelen Mahallesi’nde meydana geldi. 16 N 3231 plakalı traktörüyle tarlasından evine dönen Mehmet Ali Kobak, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan traktör, şarampole yuvarlanırken, Kobak ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/