Bursa’da bozacılar, koronaya karşı sokaklarda

DAĞDER HABER
0 0

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Özlüce Mahallesinde eski geleneklere göre sokak sokak dolaşıp elinde bidonla boza satan Aytaç Çelikpençe, koronavirüs sebebiyle bozaya olan rağbetin çok arttığını söyledi. Çelikpençe, 20 yıldır kardeşleriyle birlikte bozacılık mesleğini devam ettirmeye çalıştıklarını dile getirerek, insanlara maziyi yaşattığını aktardı.

Koronavirüs sebebiyle büyük rağbet gören bin yıllık boza yeniden sokağa indi. Yıllar sonra başında fes, elinde bidon, “Bozaa” diye bağıran satıcıları görenler şaşkına döndü.

Kıpçak Türkleri tarafından Anadolu’ya giren, buradan da Balkanlar’a açılan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de geleneksel içeceklerinden biri sayılan boza, bin yıl geçse de ne lezzetini kaybediyor, ne de revaçtan düşüyor. Türk içeceği boza, zengin gıda değeri ve ihtiva ettiği birçok fayda dolayısıyla kışın vazgeçilmez içeceği olmaya devam ediyor. Özellikle koronavirüs ile mücadelede oldukça tercih edilen boza yıllar sonra yeniden sokağa indi.

Özlüce sokaklarında dolaşıp boza satan Aytaç Çelikpençe, bozanın koronavirüse karşı çok faydalı olduğunu, bu yüzden son dönemlerde daha fazla tüketildiğini, talebin arttığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

İçişleri'nden 'cuma namazı' açıklaması

Cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlar, yarın araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebilecek. İçişleri Bakanlığının internet sitesinde 2 Aralık’ta yayımlanan “Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Genelgeleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular” bölümünde güncelleme yapıldı. Buna göre, yılbaşı nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak ilk uygulaması 1-3 Ocak tarihlerinde […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/