Bursa’da 94 yaşındaki efsane hayatını kaybetti

DAĞDER HABER
0 0

Bursa’da tarihi hanlar ve çarşılar bölgesinin simge isimlerinden en kıdemli pideli köfte ustası Abdülaziz Yemişçi hayatını kaybetti, biz de DAĞDER ailesi olarak başsağlığı dileriz.

68 yıldır ocak başından ayrılmayan Yemişçi; ömrünün son günlerine kadar işyerinde müşterilerine kaliteli ucuz fiyata kebap yedirdi.

Tarihi Çancılar çarşısında bulunan dükkanında 68 yıldır Bursalı vatandaşlara pideli köfte yediren emektar Abdülaziz Yemişçi, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölene kadar işinin başından ayrılmayan usta ilerlemiş yaşına rağmen ocak başında köfteleri kendi usulüyle pişirip müşterilerine servis ediyordu. Çalışma azmi ve kişiliğiyle herkese örnek olan Abdülaziz usta çevresi tarafından da çok seviliyordu. Çarşının en yaşlı pideli köfte ustası unvanını elinde bulunduran ustanın ardından yakınları, sevenleri ve çarşı esnafı gözyaşı döktü.

Kaynak: İHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Orhaneli İnsanlık Köyü'ne kadın eli değdi

Orhaneli ilçemizde, uyuşturucu bağımlılarının tedavisi için hayata geçirilen İnsanlık Köyü’ne kadın sığınmacılar da kabul edilmeye başlandı. Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği’nin, Bursa Valiliği desteğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında oluşturulan köyde, pandemi dönemiyle birlikte kadın sığınmacılara da ev sahipliği yapılır hale geldi. Kooperatifleşme hayali kuran köy sakinleri, bu şekilde hem kendi geçimlerini […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/