Bursa’da İznik Bazilikası’na Göbeklitepe modeli

DAĞDER HABER
0 0

İznik Gölü’nün içinde bulunan ve 1500 yıl önce Aziz Neophytos adına inşa edilen bazilika, su altı arkeoloji müzesi olarak Göbeklitepe modeliyle ziyarete açılabilecek.

İznik Gölü’ndeki bazilikanın, Göbeklitepe’de uygulanan modele benzer bir yaklaşımla tarihe ve doğaya zarar vermeyecek bir yüzer iskele ve destekleyici tanıtım mekanlarıyla ziyarete açılabileceği bildirildi.

Surları, kapıları, müzeleri ve tarihi mekanlarıyla çok önemli bir bölge olan İznik’te Bazilika’nın ziyarete açılmasının tüm dünyanın ilgisini çekeceği ve turizm açısından da Türkiye’nin çok önemli bir çekim merkezine dönüşebileceği düşünülüyor.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk, İznik Müze Müdürü Arkeolog Ahmet Türkmenoğlu, Prof. Dr. Murat Taş, İznik Kazı Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı, Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü, Tarihi ve Kültürel Miras Şube Müdürlüğü, Arge Şube Müdürlüğü ile Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği temsilcileri Bazilika gündemiyle bir araya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Uludağ'a suni kar yağdırılıyor

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yağış istenilen seviyede olmayınca pistlere özel makinelerle “suni kar” yağdırılmaya başlandı.  Uludağ, her yıl Bursa ve İstanbul gibi yakın merkezlerin yanı sıra ülkenin dört bir yanından ve yurt dışından binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Turizmciler sezon açılışı için 15 Aralık tarihini belirlese de beklenen yağış olmayınca bu süreç […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/