Orhaneli’de ahududu fidanları toprakla buluştu -İZLE

DAĞDER HABER
0 0

Türkiye’deki ahududu üretiminin yüzde 96.7’sini gerçekleştiren Bursa’nın bu alanda ihracata yönelmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı güz dönemi için 215 bin fidanı daha üreticiye teslim ederek bir kez daha hedef büyüttü. Orhaneli ilçesinde ahududu fidanlarını toprakla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Daha güzel ve daha bereketli bir Bursa için, geleceğimiz için hep birlikte üretelim” dedi.

Orhaneli ilçesi Göknükbelen köyünde düzenlenen ahududu fidan dikim törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Tarım AŞ Genel Müdürü Fetullah Bingül’den proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Başkan Aktaş, ahududu fidanını toprakla buluşturdu. Tarihi İpek Yolu’nun tarım başkenti olan Bursa’nın iklim, coğrafya ve flora açısından büyük avantajlar barındırdığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehirde katma değerli ürünleri desteklemek, üretimi ve kaliteyi artırmak amacıyla çıktıkları yolda büyük mesafe kat ettiklerini belirtti. Kaliteli ahududu yetiştiriciliği projesi kapsamında toplam 371 bin ahududu fidanını üreticiyle ve toprakla buluşturduklarını ifade eden Başkan Aktaş, Bursa’da yaklaşık 300 dekar daha yeni ahududu bahçesi kurulmasına vesile olduklarını dile getirdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Osmangazi'de bozulan yollara müdahale

Osmangazi’nin dört bir yanındaki eskiyen ve bozulan yolları asfaltlayarak yenileyen Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi’ndeki sokakların asfaltlanması için çalışma başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Panayır Mahallesi’nde yer alan Pırıltı ile Defne Sokak’ta asfaltlama çalışması başlattı. 250 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde olan Pırıltı Sokak ile 250 metre uzunluğunda 7 metre […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/