Bursalı Nazım Gökçe, hayatını yardımlara adayarak engellilere umut oluyor

DAĞDER HABER
0 0

Bursalı DAĞDER üyelerimizden Nazım Gökçe, emekliliğinin ardından hayatını kapak ve petler toplayarak yardıma adadı.

Orhaneli Söğütlülü olan Nazım Gökçe, engellilere tekerlekli sandalye yardımından bulunmak için 7 yıldır kapak biriktiriyor. Ayrıca topladığı geri dönüşümleri de yardım derneklerine vererek katkıda bulunuyor.

26 yıldır İPEKER’de çalışan Nazım Gökçe, emekli olduktan sonra, boş zamanlarını değerlendirmek adına engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye yardımında bulunma kararı aldı. Nazım Gökçe’nin topladığı kapaklar geri dönüşüm kampanyası çerçevesinde engelli bireylere tekerlekli sandalye olarak geri döndü. Bu süreci kendi mücadelesi ile çok iyi şekilde değerlendirerek bir çok engelli vatandaşlarımızın sesi oldu.

İlk topladığında 250.000 olan bu sayıyı giderek artırmayı başarmış ve milyonlara ulaşmıştır. Önüne koymuş olduğu 10 tonluk hedefi gerçekleştirebilen Nazım Gökçe, şimdiki hedefini 15 ton olarak belirleyerek yapmış olduğu güzel mücadeleye hız kesmeden devam ediyor.

Ayrıca topladığı malzemeleri evinde biriktiren Gökçe, daha sonra onları satıp elde ettiği geliri engelli dernekleri ve üniversitede okuyan öğrencilere bağışlıyor. Altıncı ayda 6580 kg karton, 620 kg naylon, 560 kg siyah kasa, 140 kg pet, 260 kg plastik biriktirerek yardımlarına devam ediyor.

Son olarak koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde zamanını değerlendirerek sokaklarda bulduğu koli bantlarından çantalar ördü. Böylece hayatının her dakikasını en güzel ve en verimli şekilde değerlendiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

'Türkiye - Güney Kore kardeşlik anıtı' Bursa'ya dikildi

Dünya Aynası-Ayna Adam Heykeli, Bursa Millet Bahçesi’ne dikildi. Dünyaca ünlü Güney Koreli sanatçı Young-ho Yoo’nun iki ülke arasındaki kardeşliğin sembolü olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladığı Dünya Aynası-Ayna Adam Heykeli, Bursa Millet Bahçesi’ne dikildi. Bursa, Güney Kore’nin başkenti Seul’de ve Ekvator’un başkenti Kito’da bulunan aynı heykele ev sahipliği yapan dünyadaki üçüncü […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/