Bursamızın meşhur Keles güveci

DAĞDER HABER
0 0

YAZAR: Kenan ÖZDEMİR / Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Keles, Bursa’da Uludağ’ın güney eteklerinde kendi gelenek ve örfleriyle yaşayan aynı zamanda Marmara’ nın en büyük yaylası olan Kocayayla’yı da içinde barındıran bir ilçedir.
Keles’te her cuma bir pazar kurulur bütün köylerinden insanlar ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini gidermek için ilçedeki bu pazara gelir ve böylelikle her cuma Keles’te bir şölen havası oluşur ve Keles’te lokantada sadece cuma günlerinde bu şölen havasına özel Keles Güveci yapılır. Perşembe akşamından fırın yakılır keçi eti kuşbaşı doğranır güveçlere yerleştirilir, fırına konur, fırının kapağı havayla teması önlemek için çamurla sıvanır ve yaklaşık 10 saat fırında pişen güveçler sabaha hazır bir şekilde öğleye gelecek misafirleri beklermiş.
Bir ilçede veya ilde Sadece tek gün yapılan başka bir yemek var mı acaba?

Instagram: Kenanzdmr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Bursa'da 600 yıllık eser meydanla taçlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan 6 asırlık İznik Yeşil Camii önündeki yaklaşık 11 bin metrekarelik alan ayrıcalıklı bir kentsel tasarım projesiyle İznik’e değer kattı. Osmanlı mimarisinin en önemli yapılarından İznik Yeşil Camii, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmişti. Çandarlı Halil Hayrettin Paşa tarafından yapımına başlanan ve O ölünce oğlu Ali […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/