YAZAR: Kenan ÖZDEMİR / Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Keles, Bursa’da Uludağ’ın güney eteklerinde kendi gelenek ve örfleriyle yaşayan aynı zamanda Marmara’ nın en büyük yaylası olan Kocayayla’yı da içinde barındıran bir ilçedir.
Keles’te her cuma bir pazar kurulur bütün köylerinden insanlar ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini gidermek için ilçedeki bu pazara gelir ve böylelikle her cuma Keles’te bir şölen havası oluşur ve Keles’te lokantada sadece cuma günlerinde bu şölen havasına özel Keles Güveci yapılır. Perşembe akşamından fırın yakılır keçi eti kuşbaşı doğranır güveçlere yerleştirilir, fırına konur, fırının kapağı havayla teması önlemek için çamurla sıvanır ve yaklaşık 10 saat fırında pişen güveçler sabaha hazır bir şekilde öğleye gelecek misafirleri beklermiş.
Bir ilçede veya ilde Sadece tek gün yapılan başka bir yemek var mı acaba?
Instagram: Kenanzdmr