Ekrem İmamoğlu’nun olimpiyat özlemi

DAĞDER HABER
0 0

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe ile bir araya geldi. Olimpiyatın bambaşka bir rtuh olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Olimpiyat deyince tüylerimiz diken diken oluyor, çok heyecan duyuyoruz” dedi.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof.Dr. Uğur Erdener, Türkiye Cimnastik Federasyon Başkanı Suat Çelen ile bir araya geldi. Görüşmede, Başkan Danışmanı Murat Ongun, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, Spor A.Ş Genel Müdürü İzzet Renay Onur hazır bulundu. İBB Saraçhane yerleşkesinde gerçekleşen görüşme oldukça samimi bir havada geçti.

JAPONLARI ÇOK SEVİYORUM

Morinari Watanabe’yi İstanbul’da görmekten duyduğu memnuniyeti, “Sizi gördüğüme çok mutlu oldum. İstanbul’a ve ülkemize olan bu sevginiz beni ayrıca mutlu etmiştir” diyerek dile getirdi. Watanabe’nin kendi branşı haricinde değil olimpiyat ruhuna da hizmet ettiğini belirten İmamoğlu, “Olimpiyat deyince tüylerimiz diken diken oluyor, çok heyecan duyuyoruz. Japonya’yı ve Japonları çok seven birisi olarak söylüyorum; bu heyecanı yaşayacak olan Tokyo’nun bu sene inşallah sorunsuz ve noksansız bu süreci tamamlamasını diliyoruz” dedi.

ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPABİLİRİZ

Olimpiyat deyince, aklına atletizm ve cimnastik geldiğini kaydeden İmamoğlu, konuşmasına şöyle dedi:  “Belki siz cimnastiği ilk sıraya koyabilirsiniz ama ben o sıralamayı biraz yer değiştirerek atletizmi ilk sıraya koyuyorum. Ama ikisi de sanki biraz sporun temeli gibi. Cimnastik alanında başarılara imza atan bir federasyonumuz olmasından dolayı da gurur duyuyorum. Eski bir hentbolcu ve futbolcu olarak o branşlardan ümidini kesmiş bir sporseverim. Bu branşlara kendimi inanılmaz bağlı hissediyorum. Burada hem Olimpiyat Komite Başkanımız hem Federasyon Başkanımız varken hem cimnastik hem de olimpiyat adına, bu kentte en üst seviyede organizasyonları 16 milyon insana kazandırmak adına hazır olduğumuz belirtmek isterim” dedi.

Watanabe de cimnastiğin bütün sporların temeli olduğunu dile getirdi.

ÇAY MI TÜRK KAHVESİ Mİ DİYALOĞU

Ekrem İmamoğlu, konuşmaların ardından konuğuna, “Ne içersiniz?” diye sordu. Çay isteyen konuğuna, “Çayın etkisi kısa olur. Ama Türk kahvesinin 40 yıl hatırı vardır” dedi.  Konuk başkan daha sonra gülerek, “O zaman Türk kahvesi içeyim” dedi. İmamoğlu ayrıca konuğu Watanebe’ye “Tarihte İstanbul Haritaları” isimli kitabı hediye etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

LPG'li araç sahiplerine kışlık uyarı!

Hava sıcaklarının düşmesi ve kar yağışıyla araçlarımız kışa uygun ekipmanlara ve bakıma ihtiyaç duyuyor. LPG’li araçların ise daha farklı ihtiyaçları doğabiliyor. Hava–yakıt karışımının soğuk havada değişiklik gösteriyor. BURSA (İGFA) – Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, LPG’li araçların kış bakımına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/