Prof. Dr. Niyazi Can: “Tüberkülozda erken tanı önemli”

DAĞDER HABER
0 0

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüberkülozdan korunmanın en etkili yolun erken teşhis ve başarılı bir tedavi olduğunu belirten Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, uzamış öksürük, ateş, halsizlik, kilo kaybı ve gece terlemesi gibi şikâyetleri olan kişilerin ya da hasta kişi ile temas edenlerin gecikmeden sağlık kuruluşlarına başvurması ve gerekli tedbirleri almasının son derece önemli olduğunu kaydetti  Ülkemizde uzun yıllardır başarıyla yürütülen tüberküloz kontrol çalışmaları sonucunda, tüberküloz hasta sayısı ve tüberküloz görülme sıklığı her yıl azaldığını belirten Prof. Dr. Can, “Bu başarıda hastaların erken tanısı ve tedavisi, hasta temaslılarının muayenesi ve hastalanma riski taşıyanlara koruyucu tedavi verilmesini kapsayan bütüncül bir yaklaşımla çalışan verem savaş dispanserlerinin rolü çok önemlidir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Kahramanmaraş'ta Suriyeli göçmenlere broşürlü bilgilendirme

Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Belediyesi Zabıta Ekipleri, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bilgilendirme broşürlerini Suriyeli göçmenlerin bulunduğu Çadırkent’te ve yoğun oldukları mahallelerde dağıttı. Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Belediyesi Zabıta Ekipleri, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bilgilendirme broşürlerini Suriyeli Göçmenlerin bulunduğu Çadırkent’te ve yoğun oldukları mahallelerde dağıttı. Suriyeli göçmenlerin eğitim, sağlık, istihdam ve kamu hizmetlerinden […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/