Sivas’ta çiftçiler elektriksizlik yüzünden ekonomik kayıpta!

DAĞDER HABER
0 0

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas’ta son günlerde merkez ve ilçe köylerinde meydana gelen elektrik kesintilerinde vatandaşın perişan olduğunu söyledi. ÇEDAŞ’ın sınıfta kaldığını belirten Çetindağ, ahır işletmelerinde sütlerin telef olarak büyük bir ekonomik kayba neden olduğunu kaydetti.

SİVAS (İGFA)- Sivas’ta geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan kar yağışı dolayısıyla devrilen elektrik direkleri ve kopan teller nedeniyle il genelinde meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşları mağdur etti.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, 154 köyün neredeyse 100’ünde elektrik olmadığını belirterek, yaşanan mağduriyet nedeniyle elektrik işletmesi ÇEDAŞ’ın sınıfta kaldığını söyledi. Köylerde insanların perişan olduğunu kaydeden Başkan Çetindağ, ahır işletmelerinin perişan olduğunu belirterek, “Sütler telef oldu. Büyük bir ekonomik kayıp oluştu” dedi. ÇEDAŞ yetkilileriyle görüşmelerin de detaylarını paylaşan Başkan Çetindağ, “Yetkililere ulaştığımızda bizlere, ‘Ekibimiz yetersiz, birçok yerde arıza var, ulaşmamız çok zor’ şeklinde yanıt verdiler. 21. yüzyılda yaşıyoruz ÇEDAŞ’ın ekibinin önceden hazır olması lazım. İki tane ekip ile coğrafi açıdan en büyük illerden birisi olan Sivas’ta bunun altından kalkılmasının yolu yok” diyerek tepki gösterdi.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Batman’da siyasi partilerden saldırılara ortak tepki!

Batman’da siyasi partilerin İl Başkanları siyasetçilere yönelik saldırıları ortak basın açıklaması ile kınadı. BATMAN (İGFA) – Batman’da il başkanları siyasetçilere yönelik ortak açıklamayla kınadı. “Kaba kuvveti siyasete yön vermenin yeni bir yolu olarak görenler genel itibariyle siyasetin kaynağının hukuk, demokrasi ve özgürlük olduğunu unutmuşlardır” diyen başkanlar, ortak açıklamada, “Yaşanan kalleşçe […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/