Bursa’nın ilk atık merkezi 2 bin ton atığı geri kazandırdı

DAĞDER HABER
0 0

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından 2019 yılında kurulan ve Bursa ilçeleri arasında ilk olma özelliği taşıyan birinci sınıf atık getirme merkezi, yıllık 2 bin ton atığı geri dönüşüme kazandırdı.

BURSA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2019 yılında onay alan Bursa ilçeleri arasındaki ilk atık getirme merkezi, Mustafakemalpaşa’da, büyük geri dönüşüm seferberliğini sürdürüyor.

Türkiye’nin en büyük çevre hareketi olan Sıfır Atık Projesi’ne katkı sağlayan birinci sınıf atık getirme merkezi 2 yılı geride bırakırken Bursa’da 4 bin ton atığı geri dönüşüme kazandırdı.

14 ayrı türde toplanan kâğıt, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil, pil, akümülatör, flüoresan lamba, elektrikli ve elektronik ekipmanlar, ilaç, yağ, lastikler ve evlerden kaynaklı tehlikeli atıklar lisanslı tesislere sevk edilerek geri dönüştürüldü.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, hem ekonomiye hem de çevreye büyük katkılar sağlayan sıfır atık projesini önemsediklerini belirterek doğal kaynakları israf etmemek adına atıkları kaynağında toplama çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Başkan Kanar, vatandaşların evlerinde ayrıştırdıkları atıkları Orta Mahalle’deki merkeze kendileri getirerek teslim edebileceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

SANKO Üniversitesi'ne taze kan

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu, SANKO Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde hasta kabulüne başladı. GAZİANTEP (İGFA) – Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Çağlar Yazıcıoğlu uzun soluklu tecrübelerini artık SANKO Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi ile Kadın Hastalıkları ve […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/