Milas OSB’nin geleceği masaya yatırıldı

DAĞDER HABER
0 0

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Milas’ın sanayi ve ekonomisine katkı sağlayacak OSB’nin tamamlanan altyapı çalışmaları ve gelinen son durumu ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

MUĞLA (İGFA) – Toplantıya Vali Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yeni göreve başlayan Muğla Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Milas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Milas Kaymakamı Eren Aslan ile Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantıda; Milas Organize Sanayi Bölgesinin altyapı ve elektrik işleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan 15 milyon kredi desteği ile 2015 yılında başlanan altyapı çalışmalarının tamamlanarak geçici kabullerinin yapıldığı, 1070 dönümlük alanda kurulan Milas OSB’de yapılan imar planına göre 550 dönümlük sanayi parsellerinin sanayicilere tahsisi aşamasına gelindiği ifade edildi.

2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Karma Organize Sanayi Bölgesi olan Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde 54 sanayi parselinin ön talep başvurusu yapmış olan yatırımcılara noter huzurunda kura ile teslim edileceği bildirildi. OSB’nin gıda, inşaat, tekstil, makina ve entegre tesislerden oluşacak olan Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin yaklaşık 2 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacağı belirtildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda faaliyete başlayacak olan Milas Organize Sanayi Bölgesinin elektrik ihtiyacının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabilmesi için güneş enerji sistemi kurulumu ile ilgili olarak sanayicilere gerekli bilgilendirilmelerin yapılması, üniversite tarafından OSB’de faaliyet gösterecek sanayicilere teknik bilgi desteğinin sağlanması, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından sanayicilere Organize Sanayi Bölgelerine yatırım yapmanın sağladığı avantajlar konusunda bilgilendirme yapılması, sanayi tesislerinin faaliyetlerine başlamasından önce arıtma tesisinin yapımıyla ilgili iş ve işlemlerin de başlatılarak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonuyla takip edilmesi, Organize Sanayi Bölgesi’nin ilave yatırım taleplerini karşılayabilmesi için genişleme alanı olarak ayrılan hazine arazileri ile ilgili çalışmalara başlanılması konuları karara bağlandı.






Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Aile Bakanı Selçuk'tan Aydın'a istihdam müjdesi

AK Parti Aydın 7. Olağan Kongresi’ne katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şehre 500 milyon liraya yakın destek verdiklerini söyledi. Şahin KANAT (BÜYÜKŞEHİR MEDYA) Aydın 7’nci Olağan Kongresi’nde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Koronavirüs sürecinde tedavi için ilaç harcamalarının 5 milyar lirayı aştığını […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/