Bursa’ya çevresel teşvik

DAĞDER HABER
0 0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın teşvik uygulaması kapsamında değerlendirilen tesislerinin yıllık enerji bedellerinin yüzde 50’sini geri almaya hak kazandı.

BURSA (İGFA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Su ve Kanalizasyon İdaresi BUSKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Atıksu Arıtma Tesislerinin Teşvik Tedbirlerinden Faydalanmasında Uyulacak Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik’ gereğince önceki yıllarda ödenen elektrik bedellerinin yarısını geri almaya hak kazandı. BUSKİ, 9,1 milyon lira tutarında aldığı teşvikle enerji maliyetlerini yarı yarıya azaltmayı başardı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSKİ’nin aldığı teşvik ile işletme maliyetlerinde sağlamış olduğu tasarrufa dikkat çekti. 2021 yılı için enerji teşvik ödemelerinden faydalanabilmek adına geri ödeme belgesinin süresi dolan Doğu ve Batı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin, belge yenileme başvurusunu güncellediğine de vurgu yaptı. Adım adım tüm tesisler için teşviklerden yararlanmak adına çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Aktaş, “BUSKİ Genel Müdürlüğümüz, sağlıklı içmesuyu sağlamanın yanı sıra çevre sağlığı için de yatırımlarını sürdürmekte ve devreye alınan atıksu arıtma tesislerinin de çevreye duyarlı ve verimli bir şekilde işletilmesini sağlamaktadır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Türkiye Kamu-Sen Mardin'den memur zammı eleştirisi

Türkiye Kamu Sen Mardin İl Temsilcisi Mesut Üregen, memura yapılan zamları eleştirerek, yapılan artışların ülke gerçekleriyle örtüşmediğini belirtti. MARDİN (İGFA )- Türkiye Kamu Sen Mardin İl Temsilcisi Mesut Üregen, son 10 yıldır memur maaşları enflasyonun bile altında kaldığını söyledi.     Memur maaşlarına 2020 yılının tamamı için ortalama 463,86 TL […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/