İngiltere Prensi Charles, sabununu Mardin’den alıyor

DAĞDER HABER
0 0

Mardinli sabun ustası Mehmet Dede, 14 yıldır İngiltere Prensi Charles’e Mardin’de ürettiği doğal sabunları gönderiyor.

MARDİN (İGFA) – Her yıl 4 ayda bir Britanya Büyükelçiliği’ne farklı çeşit sabunları gönderen Mardin’in ünlü sabun ustası Mehmet Dede, başta İngiltere olmak üzere ABD, Ortadoğu ve Uzak Doğu ülkelerinde bulunan birçok ünlü kişiye sabun gönderiyor. 14 yıl önce Mardin’i ziyaret eden İngiltere Prensi Charles bile Mardin sabunlara hayran kaldı.

2004 yılında Prens Charles’in Mardin’i ziyaret ettiği günden beri 14 yıldır aralıksız İngiltere Birleşik Kralık Britanya Büyükelçiliği’ne sabun gönderdiğini söyledi.

14 yıl önce Mardin’i ziyaret eden İngiltere Prensi Charles’e sabun hediye ettiğini belirten Dede,”Prens Charles benim sabunları beğendi. Ve her yıl 4 ayda bir Britanya Büyükelçiliğine 50’er kğ oluşan Bıttım, Ardıç ve Katran sabunu olmak üzere çeşit sabunlar gönderiyorum. İngiltere, ABD, Ortadoğu’daki Arap ülkeleri olan, Katar, Dubai, Suudi Arabistan, Uzakdoğu ülkelerinden Çin, Japonya, Malezya gibi ülkelerde de sabun gönderiyorum. Türkiye’de de birçok ünlü sanatçı benden sabun alıyor” dedi

COVID-19’A KARŞI ÜRETTİ

Koronavirüs salgını nedeniyle son zamanlarda yurt içi ve yurt dışından sipariş alan Mehmet Dede, özellikle zeytinyağı pirinasından ürettiği lavabo sabunu ile COVID-19’a meydan okudu. Zeytinyağı tortusundan ürettiğim sabun içine badem özlü karışımı ile yapıldığını ifade eden Dede, “Lavaboda kullanılan bu sabun aşırı hijyen sağlıyor. Eldeki mikroplar toksinleri temizliyor. Son derece çevre dostu olup suyu toprağı bitkiye zarar vermiyor. Antiseptik özelliği de vardır. 11 çeşit ürün üretiyorum. Bu sabunu şu anda Anadolu’daki aktarlara ve baharatçıları gönderiyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Ardahan'da 'İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu' toplandı

Ardahan Valiliği’nce İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı. ARDAHAN (İGFA) – Ardahan Valisi Hüseyin Öner başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından sunum yapılan toplantıda, 2020 yılı çalışmalarının ve 2021 yılı eğitim planı ele alındı. Çeşitli kurumların kurs talepleri, iş ve […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/