Yozgat’ta kadınlara KADES tanıtıldı

DAĞDER HABER
0 0

Yozgat Polis Eşleri Derneği tarafından hazırlanan kadınların acil durumlarda kullanabileceği mobil uygulama olan Kadın Acil Destek İhbar Hattı (KADES) tanıtıldı.

Yozgat genelinde 4 farklı noktada tanıtımı yapılan KADES uygulaması Cumhuriyet Meydanında bürokrat eşleri ve emniyet ekiplerince vatandaşlara tanıtıldı. Ekipler Lise Caddesi’nde kadınlara bilgi vererek telefonlarına uygulamayı indirmelerini sağladı.
Uygulamayı indiren kadınlar, ilk denemelerinde kısa bir süre sonra polisleri karşısında buldu. Yozgat Polis Eşleri Derneği Başkanı Özlem Esertürk, uygulamanın valilik, belediye, Cumhuriyet Meydanı ve otobüs terminali olmak üzere 4 noktada 17 kadın polisi tarafından kadınlara tanıtımının yapılacağını ve akıllı telefonlara uygulamanın indirilebileceğini söyledi.
KADES’in sadece kadınlara yönelik hazırlanan bir uygulama olduğunu anlatan Esertürk, “Bu uygulama özellikle tehlike anında, şiddet görme ihtimali olan veya şiddet görmüş kadın ve çocukları için geliştirilmiş bir projedir. Proje, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun öncülüğünde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde geliştirilmiş projedir. KADES, şiddet gören veya tehlikede olan kadınlarımıza en hızlı şekilde kolluk kuvvetlerinin desteğidir” dedi.
 Yozgat Valisi Ziya Polat’ın eşi Pınar Filiz Polat ise, KADES uygulaması ile kadınların kendilerini daha güvende hissedeceğini söyledi. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’nin eşi Nagihan Köse de, hazırlanan uygulamayla birlikte her türlü şiddetin sona bulmasını diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Bursa'da ulaşımda vize muafiyeti 31 Mart'a uzatıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşımda bir sorun yaşamamaları için geçtiğimiz 31 Mayıs’ta başlattığı vize muafiyeti uygulamasını 31 Mart’a kadar uzattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Burulaş, toplamda 74 bin engelli ve engelli refakatçisi ile 210 bin 65 yaş üstü vatandaşın vizelerini ücretsiz […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/