Fethiye Orman’da ikinci dalga: 4 gözaltı!

DAĞDER HABER
0 0

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Fethiye’de aralarında orman şefi, kooperatif başkanı, orman muhafaza memuru ve orman işçisinin bulunduğu 2 milyon 138 bin TL’lik vurgun operasyonunda ikinci dalgada 4 kişiyi gözaltına aldı.

Erdoğan KARAGÖZ

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri, Fethiye’de Orman İşletme Müdürlüğü’ne yönelik ikinci dalga operasyon düzenledi.

 2020 yılı Ekim ayındaki operasyonda 16 şüpheli hakkında işlem yapılmış ve aralarında Orman İşletme Müdürü G.Z., İşletme Şefi M.A, Muhafaza Memuru B.A ve Kooperatif Başkanı R.G. tutuklanmıştı. Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişlerince koordineli şekilde yapılan araştırmaya yönelik düzenlenen rapor sonucunda; nakliye tezkerelerinde 1 milyon 448 bin 918 metreküp fazla ağaç kesimi, verim yüzdesi hesaplamalarında, orman bakım çalışmalarında, kaçak meşe ağacı kesiminde ve kozalak alımında yapılan usulsüzlükle olmak üzere toplam kamu zararının 2 milyon 138 bin 492 TL olduğu tespit edildi.

Kamu zararına neden olduğu ileri sürülen şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma sonucunda Orman İşletme Şefi Ö.B., Kooperatif Başkanı M.K.  ile E.A., V.B., Z.A. ve B.S. adlı orman muhafaza memurları ve traktör şoförü S.S. ile mevsimlik orman işçisi S.B hakkında işlem yapıldı. Çalışmalarda dosya savcısının talimatı doğrultusunda M.K. (Kooperatif Başkanı), M.U. (Firma Sahibi) ile Y.T., B.Ç. ve O.S. isimli memurlar gözaltına alındı. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Erzincan’da sokak hayvanları yemleniyor

Erzincan Valiliği, küresel salgın tedbirleri dolayısıyla beslenme olanakları azalan sokak hayvanları için yaşam alanlarında yemleme çalışması yaptı. Erzincan Valisi Mehmet Makas tarafından başlatılan çalışma kapsamında sokak hayvanları için şehrin 15 ayrı noktasında 5 ekiple yemleme çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında STK’larla bir araya gelerek sokak hayvanlarının yaşam alanlarına mama ve yem […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/