Ardahan Hanak’a ilk millet bahçesi

DAĞDER HABER
0 0

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle, Ardahan’ın Hanak ilçesine ilk kez millet bahçesi yapılacak.

Serhat Kalkınma Ajansı’nın 6’ncı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na başvuran ve mali destek almaya hak kazanan kamu kurumlarıyla proje sözleşmelerinin imzalanması devam ediyor. Bu kapsamda mali destek almaya hak kazanan Ardahan’ın Hanak Belediyesi’ne ait ‘Avcılar Millet Parkı Projesi’nin sözleşmesini SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ile Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya imzaladı. Projenin hayata geçirilmesiyle Hanak ilçesine ilk kez millet bahçesi yapılmış olacak.

İlçe merkezindeki Avcılar Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak millet bahçesi ile örnek bir rekreasyon alanının oluşturulması hedefleniyor. Özellikle yaz aylarında ilçeye bağlı 10 köyün yanı sıra, ilçeyi ziyaret eden gurbetçilerle birlikte ilçe nüfusu 7 bine kadar çıkıyor. İlçe halkına sağlıklı bir yaşam merkezinin oluşturulması, çocuk, kadın ve gençlerin sosyal alanlarda nitelikli zaman geçirmeleri için hayata geçirilen projenin 12 ayda tamamlanması amaçlanıyor.

İlçede farklı kültürlere sahip grupların sosyal mekanlar aracılığıyla kaynaşması ve millet bahçesinde kurulacak yeni işletmelerle, girişimciler ve işsizler için yeni iş ve istihdam alanları yaratmak da projenin hedefleri arasında yer alıyor. Ardahan’ın beş ilçesinden biri olan Hanak, SERKA’nın desteğiyle millet bahçesine kavuşmuş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Erzincan Belediyesi'nden bir yıllık rapor

Erzincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2020 yılındaki yol ve kaldırım çalışmalarının verilerini paylaştı. Erzincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü verilerine göre 2020 yılında, İnönü Mahallesi Refik Aras Sokak, Kızılay Mahallesi 1029. Sokak, Cumartesi Pazarı çevresi, Uğurhan Tunç Ata Caddesi, Sivas-Erzincan karayoluna bağlanan Erzincan-Kemah yolu, Kavakyolu Binali Yıldırım Caddesi başta olmak üzere […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/