Mardin’de 240 binanın yıkımı öncesi önlem uyarısı

DAĞDER HABER
0 0

Asbest Söküm Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, Mardin’de yıkılacak betonarme binalar için alınması gereken önlemlere dikkat çekti.

Mardin’de tarihi yapıların her açıdan daha iyi gözükmesi ve kentin tüm inceliklerini ortaya çıkarmak amacıyla tespit edilen 240’a yakın yapı, yıkıma hazırlanıyor. Asbest Söküm Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, yıkılacak betonarme binalar için alınması gereken önlemlere dikkati çekti.

Türkiye’de  atık yönetimi için yasal zorunluluklar olduğunu anımsatan Başkan Ensari,  2010 yılı sonu itibariyle asbestin çıkarılması, işlenmesi, mamul içinde kullanılması, ticari olarak satılması yasaklandığına dikkat çekti. 2010 yılına kadar kullanılmış olan asbestin ayrıştırılması ve bertaraf edilmesi gerektiğini söyleyen Ensari, binaların yıkılmadan önce vatandaşların asbest konusunda  bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti. Ensari, projenin yıkılacak binalarda kanserojen maddelerin varlığı nedeniyle  bir felakete dönüşmemesi için yıkımı yapılacak binaların “Bina Yıkım Ruhsatının” yasal zorunluluk gereği asbest ve diğer tehlikeli atıklardan temizlendikten sonra Belediye tarafından verilmesi gerektiğini söyledi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Kilis milletvekilinden pandemi desteği raporu

AK Parti Kilis Milletvekili Dülger, pandemi sürecinde Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında Kilis’e yapılan desteği açıkladı. AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, salgın sürecinde Sosyal Koruma Kalkanı’na dair açıklama yaparken, “Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Kilis’imizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 31 milyon 975 bin 795 TL destek sağlanmıştır” ifadelerini kullandı. […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/