Mardin kırsalında kadınlara lavantalı istihdam

DAĞDER HABER
0 0

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği “Bir Dünya Üreten Kadın Projesi” kapsamında Ömerli ilçesinde lavanta fidesi dikimi yapıldı.

Kırsal alanda yaşayan ve sosyal yardımlarla geçimini sağlamak zorunda kalan dezavantajlı ailelere, istihdam desteği sağlamak amacıyla Mardin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, 2019 Yılı SOGEP Programı çerçevesinde Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine sunmuş olduğu “Bir Dünya Üreten Kadın Projesi” kabul edilmişti.

DİKA’nın yaklaşık yüzde 86 hibe ve Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ömerli Belediyesi, Derik Belediyesi, Nusaybin Kaymakamlığı ve Dargeçit Belediyesini finans desteği sağlandığı “Bir Dünya Üreten Kadın Projesi” meyvelerini vermeye başladı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen’in katılımları ile Ömerli ilçesinde 17 dekar alan üzerinde 15 lavanta bahçesi oluşacak şekilde lavanta fidesi dikimi yapıldı. Proje kapsamında Artuklu, Dargeçit, Nusaybin, Ömerli ve Derik ilçelerinde yaklaşık bin dekarlık alanda lavanta fidesi dikimi yapılacak.  

Proje ile kırsaldaki kadınların kooperatifleşmesini sağlayarak istihdama kazandırılması planlanıyor. Bu lavanta bahçelerinde organik ürün yetiştiriciliği ve tarım alanında marka değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi hedefleniyor. 

Projeye, mali destekle fona erişim ve kredi destekleri sağlanarak ürün, iş geliştirme, ağ oluşturma, ortaklık alanlarında farkındalık oluşturulacak. Ayrıca kişisel gelişim ve kapasite geliştirici eğitim programları ile de yerelde kalkınmaya katkı sağlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Mardin'de ASUD'dan asbest uyarısı

Asbest Söküm Uzmanları Derneği(ASUD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, Mardin’de yıkılacak betonarme binalar için alınması gereken önlemlere dikkat çekti. ASUD Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, Mardin’de tarihi yapılarının her açıdan daha iyi gözükmesini ve kentin tüm inceliklerini ortaya çıkarmak amacıyla tespit edilen 240’a yakın yapının yıkımına yakın bir tarihte başlanacağını […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/