Malatya Turgut Özal’da ‘tarımsal’ sunum

DAĞDER HABER
0 0

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi ile Ziraat Mühendisleri Odası’nın ortaklaşa düzenlediği “Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 175. Yıldönümü” etkinliğine online ortamda ev sahipliği yaptı.

Malatya’da Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Tarım Yerleşkesi’nde üniversitenin kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut moderatörlük yaptı.

Tarım ve çiftçi dostu bir üniversite olduklarının altını çizen Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, kayısının Malatya için çok ciddi ekonomik değeri bulduğunu ifade etti. “Sıfır atıklı üretim” tesisi olarak dizayn ettiğimiz Kayısı ve Kayısı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 10 yılı aşkın süredir çalışmasını yürüttüğü Prebiyotik Kayısı Çekirdeği Ekstresi ürünümüz Kayısı’nın üretimini gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Karabulut,  tarımın bir iş olmadığı gibi meslek ve sektör de olmadığını kaydederek, “Tarım bir sanattır” dedi.  

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ise, milli savunma kadar stratejik bir konumda olduğunu kaydederek,  “21. yüzyıldaki tarım politikalarında küresel rekabet, iklim değişiklikleri, artan nüfus, salgın hastalıklar, rakip ülkelerin tarım ve istihdam politikaları gibi birçok unsuru da dikkate alarak hareket ediyoruz. Bakanlık olarak Ar-Ge çalışmalarımız için çeşitli kaynaklardan yaklaşık 1 milyar lira bütçe kullanıyoruz” diye konuştu.
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

BUDO sabah seferlerini iptal etti

Marmara Denizi’nde etkili olan fırtına ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla Bursa Deniz Otobüsleri’nin (BUDO) bazı seferleri iptal edildi. Marmara Denizi’nde etkili olan fırtına ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla Bursa Deniz Otobüsleri’nin (BUDO) bazı seferleri iptal edildi. BUDO’nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat 07.00’deki Bursa (Mudanya) -İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.30’daki […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/