Dijital dönüşümde nitelikli insan önemli

DAĞDER HABER
0 0

Dijital dönüşümün insan, teknoloji ve süreç boyutunda baz alınması gerektiğini vurgulayan Türkiye Bilişim Derneği, dijital dönüşümde nitelikli insanın önemine dikkati çekti.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 2. Başkanı Mehmet Ali Yazıcı, dijital dönüşümün insan, teknoloji ve süreç boyutunda baz alınması gerektiğini vurguladı.

Dijital dönüşümde nitelik insan kaynağının öneminin yadsınamaz olduğunu söyleyen Yazıcı, yeni iş becerilerinin ve yeni mesleklerin de gündeme geleceği yeni dönemde bilinçli bir şekilde dönüşüme ayak uydurulması gerektiğini belirterek, “Bu süreçte hem kamuda hem özel sektörde hem de politika ve strateji belirlemede ve uygulamada dijital dönüşüm liderlerine ihtiyacımız var. Bu dönüşüm sürecinde ekosistem içerisinde yer alan paydaşların rollerinin çok iyi tanımlanması, iletişim kanallarının açık olması ve yasal dayanaklarla desteklenmesi gerekiyor” dedi. Dijital teknolojilerin ne kadar gelişirse gelişsin esasında toplumun da buna hazır olması gerektiğine dikkati çeken Yazıcı, “Dolayısıyla dijital vatandaşlık bilincinin arttırılması ve dijital çağda geleceğe dokunacak ve geleceği şekillendirebilecek insanların yetiştirilmesi gerekiyor. Bunu da ancak yaşam boyu eğitim süreci ile başarabiliriz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Ankara'da Başkan Şimşek e-ders yaptı

Ankara’da Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, öğrencilerle birlikte Zoom üzerinden buluşarak, yerel yönetimler dersini işledi. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde kendisine ulaşan Sosyal Bilgiler öğretmeninden gelen isteği kırmayan Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, öğrencilerle online ders yaptı. Geri dönüşüm ve kuraklık üzerine çocuklardan gelen soruları yanıtlayan Başkan Şimşek, Gri Suların Geri Kazandırılması Projesi’ni […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/