Bursa’da 10 yılda 60 bin hastaya evde bakıldı

DAĞDER HABER
0 0

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 10 yıl önce 22 personel, 6 araç ve 1973 hasta sayısı ile çalışmalarına başlayan Evde Hasta Bakım ve Hasta Nakil Hizmetleri, bugün 143 personel, 46 araç ve 25 ambulansla bir sağlık ordusuna dönüştü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak 2010 yılında başlayan Evde Hasta Bakım Merkezi ve Ambulans Servisi hizmeti ile bugüne kadar sisteme kayıtlı 60 bine yakın hastaya toplamda 879 bin 803 sağlık hizmeti verildi. 2020 yılında sisteme kayıtlı 8 bin 500 hastaya 142 bin 705 sağlık hizmeti verildiği öğrenilirken, Büyükşehir Belediyesi evde sağlık hizmetlerinden yararlananların istatistiki verilerini paylaştı.

PANDEMİDE HİZMETE DEVAM

Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakım Merkezi ve Ambulans Servisi Hizmeti, yılın 9 ayının pandemi sürecinde geçmesine rağmen çalışmaları kesintisiz sürdürdü.  Yoğun iş temposuna rağmen fırsat buldukça evde bakım hizmetlerinde yararlanan vatandaşları evlerinde ziyaret edip, moral veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, sağlıkta olduğu gibi hastalıkta vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. Günümüzde belediyeciliğin çöp toplamak, altyapı ve yol yapmaktan ibaret olmadığını dile getiren Başkan Aktaş, “Bu nedenle evde bakım hizmetlerini çok önemsiyorum. Evde sağlık hizmetleri 7 gün 24 saat kesintisiz süren bir hizmet. Her yıl binlerce vatandaşımıza bu manada destek sağlıyoruz. Bu vesileyle tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

MÜSİAD Bursa'dan Fevzi Yavuzyılmaz’a ziyaret

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nden Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nden Bursa’ya atanan Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ile makamında bir araya gelerek yeni görevinin hayırlı […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/