Bursa Uludağ Üniversitesi’ne dev destek

DAĞDER HABER
0 0

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından yürütülen 2244 Sanayi Doktora Programı çalışmalarına şehrin dev kuruluşlarından Orhan Otomotiv de dâhil oldu. Üniversite ile firma arasında imzalanan protokol ile 5 doktora öğrencisi, firma bünyesinde yürütülen Ar-Ge ve proje çalışmalarında görev alabilecek.

TÜBİTAK tarafından özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla, doktora öğrencilerine yönelik burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteği verilmesini kapsayan 2244 Sanayi Doktora Programı’na katılımlar devam ediyor. Bursa’da sanayi alanında öncü çalışmalara imza atan Orau Orhan Otomotiv Kontrol Sistemleri Sanayii A.Ş., BUÜ ile işbirliği yapan yeni firma oldu.

Protokol imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, TÜBİTAK 2244 programında doktora öğrenci sayısı itibariyle Türkiye’nin en üstte yer alan üniversitesi olduklarını açıkladı. Programın; Devlet-Üniversite-Sanayi işbirliğinin en iyi örneklerinden birisi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Orhan’a teşekkür etti.

YENİ TEKNOLOJİLERE AÇIK OLMAMIZ GEREKİYOR

Orau Orhan Otomotiv Kontrol Sistemleri Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Hasan Topsakal ise firma olarak kuruldukları ilk günden itibaren kendilerini geliştirmenin yollarını aramaya devam ettiklerinin altını çizerken, “Otomotiv sektörü çok hızlı değişiyor. Bizim bu ortama adapte olabilmemiz için, yeni teknolojilere açık olmamız gerekiyor. Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olarak burada bulunmaktan ve üniversitemiz ile işbirliği yapacak olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Kayserispor'da Petrescu resmi sözleşme imzaladı

Süper Lig ekiplerinden Hes Kablo Kayserispor’da Samet Aybaba’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Rumen teknik adam Dan Petrescu getirildi. Petrescu, 1,5+1 yıllık sözleşme imzaladı. Hes Kablo Kayserispor’un yeni teknik direktörü Dan Petrescu’nun imza töreninde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “İki haftadır aldığımız 6 puan yüzümüzü güldürdü. Uğur hocamızın […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/