AK Partili Vekil’den ‘İnternet Yasası’ desteği

DAĞDER HABER
0 0

Malatyalı gazeteciler, şehrin seçilen ilk bayan milletvekili olan Öznur Çalık’tan, Anadolu Basını’nın beklediği İnternet Yasası’nın çıkarılması için kendilerine destek vermesini istedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, gazete çıkarmak için Savcılıklara, Radyo ve Televizyon kurmak için RTÜK’e başvurmak zorunlu olduğu halde internet haberciliği içinse hiçbir yere başvurulmadığının altını çizdi. Türkiye de 100 bin adet, Malatya’da 300 adet internet sitesinden bahsedildiğini belirten Başkan Güner, “İnternet Yasası çıkarılıp gazetelerde olduğu gibi Savcılıklara beyanname verme şartı getirildiği takdirde internet yayıncılığı yasal yapıya kavuşacak ve en az 50 bin kişinin bu sitelerde istihdamı sağlanacaktır” dedi. İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) bünyesinde her ilde 20 internet sitesi olmak üzere 2 bin 500 internet sitesinin bir araya getirildiğini anlatan Başkan Güner, “Kurumsal çalışmalar yapılıyor. Hükümet ve İletişim Başkanlığı, bu konuda çalışıyor, Basın İlan Kurumu yasal düzenlemeler için çalışıyor. Sizlerden isteğimiz bu çalışmalara destek vererek İnternet Yasası’nın bir an önce çıkarılması için bu işe el atmanızı bekliyoruz” diyerek destek istedi.

ÇALIK: “İNTERNET YASASINI ÇIKARACAĞIZ”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İnternet Yasası konusunda Hükümet nezdinde çalışmaların sürdüğünü kaydederek, “Sosyal medya yasasını çıkardık ve bu sosyal medya platformlarının birer temsil atamalarını zorunlu hale getirdik. Şimdi temsilciler atanıyor. İnternet medyası içinde Malatya Gazeteciler Cemiyetinin talebini haklı ve yerinde görüyorum. Yakın zamanda ihtiyaçlara cevap verecek bu yasayı çıkaracağız” diye konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Kayseri Melikgazi'ye Dış Ticaret Lisesi

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 140 ülkeden fazla ülkeye mal ve ürün ihracat eden Kayseri’de Dış Ticaret Lisesi açacaklarını söyledi. Dünyanın ulaşım yollarının artması ve kolaylaşması ile çok küçüldüğünü ve ticaretin artık evrensel yapıldığını belirten hatırlatan Kayseri’nin Melikgazi Belediye Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, ticaretin bir klavye tuşu ile yapıldığını […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/