BUÜ’lü 19 öğrenciye STAR desteği

DAĞDER HABER
0 0

TÜBİTAK, STAR Stajyer Araştırmacı Programı başvuru sonuçlarını açıkladı. Bin 500 lisans öğrencisinin destekleneceği programda Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) 19 öğrenci ile yer almayı başardı.

TÜBİTAK tarafından yürütülen STAR Stajyer Araştırmacı Programı başvuru sonuçları açıklandı. Toplam bin 359 farklı projede görev alacak bin 500 lisans öğrencisinin destekleneceği programda, Bursa  Uludağ Üniversitesi (BUÜ)öğrencileri, 5 farklı kurumda yürütülecek projelerde görev alacak.

6 AY BOYUNCA 750 TL BURS

Yapılan yerleştirmeler neticesinde 145 farklı üniversiteden, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 134 farklı lisans programında öğrenim gören birinci sınıf öğrencileri de dâhil olmak üzere bin 500 lisans öğrencisi STAR programına kabul edildi. Desteklenen öğrenciler araştırma ekosistemine erken aşamada dâhil olmaları ve bilimsel araştırma tecrübesi edinmelerinin yanı sıra, 6 ay süresince aylık 750 TL alacak.

BURSA’NIN GURURU OLDULAR

TÜBİTAK’ın önem verdiği projelerden birisi olan STAR Stajyer Araştırmacı Programı’na 19 BUÜ öğrencisi kabul edildi. Öğrencilerden 15’i Bursa Uludağ Üniversitesi’nde, diğer 4 öğrenci ise TÜBİTAK-MAM, Bursa Teknik Üniversite, Gaziantep Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ndeyürütülecek projelerde araştırmacı olarak bulunacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Limak, Balıkesir'i yeşillendirecek

Limak Enerji’nin Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale ve Bursa’nın ardından şimdi de Balıkesir’de kök salacak. Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması amacıyla başlattığı “Yeşil Dönüşüm Ormanları” Projesinin üçüncü etabı Balıkesir’de hayata geçti. Balıkesir’in Avşa Adası’nda 1000 fidanlık orman oluşturan şirket, bölgenin yeşil alan miktarının artmasına […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/