Bursa’da polis memurunun mesai saatleri dışındaki işi

DAĞDER HABER
0 0

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi’nde görevli polis memuru Recep Ulu, mesai saatleri haricinde naht sanatını icra ederek, cami ve türbelere hat tabloları yapıyor.

Olay Yeri İnceleme Şubesi’nde görevli 26 yıllık polis memuru Recep Ulu, 2003 yılından beri de naht sanatıyla uğraşıyor. Ahşabı kıl testere ile kesip, altın varakla kaplayan naht ustası Recep Ulu’nun birçok tarihî mekanda eserleri bulunuyor. Bursa’daki sultan türbelerinde, padişahların tuğralarını kesip varaklayan Recep Ulu’nun, Hamzabey Camii ve Kestel Vânî Mehmet Efendi, Reyhan Veledi Enbiya Camileri başta olmak üzere onlarca cami ve sultan türbelerinde eserleri yer alıyor.

49 yaşındaki olay yeri inceleme uzmanı Recep Ulu, hem mesleğinin, hem de sanatının titizlik ve detaylara dikkat üzerine olduğunu ve hata kabul etmediğini anlattı. Kültür Bakanlığı sanatçısı unvanını da alan Ulu’nun, eserleri cami ve türbelerin dışında çeşitli özel koleksiyonlar da, mekanlarda da yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Bursa'nın bu köyünde sepet örmeyi bilmeyene kız vermiyorlar...

Büyükorhan ilçemizin Durhasan köyünde yüz yıllardır sepetçilik yapılan köyde bu işi bilmeyene kız verilmiyor. Durhasan köyü geçimini doğal sepet örerek sağlıyor. Atalarından öğrendikleri işi devam ettiren köylüler, meşe, çam ve fındık ağaçlarından malzemeler kullanarak yaptıkları sepetleri Türkiye’nin her yerine gönderiyor. Oldukça zahmetli olan örme sepetlerden bir usta günde ancak 2 […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/