Bursa’da ‘100 yılın keşfi’ görüntülendi

DAĞDER HABER
0 0

Bursa’nın İznik ilçesinde 100 yılın keşfi olarak bilinen bazilikada yapılan su altı kazıları 2 bin yıllık tarihe ışık tutuyor. 6 yıl önce suların çekilmesiyle havadan tesadüfen görüntülenen 20 metre açıkta ve 5 metre derinlikteki bazilikada yapılan arkeolojik kazılar titizlikle sürüyor.

Kazılarla gün yüzüne çıkarılan Apollon tapınağı, senato sarayı ve Neophytos adına 4. yüzyılda inşa edilen kiliseden oluşan yapı, gökyüzünden ve su altından görüntülendi. Su altında çalışmalarını sürdüren arkeologların bazilikanın içinden çıkardıkları eserler dikkat çekiyor. Yerel yönetimler bölgenin ikinci Göbeklitepe olması için harekete geçti.

2014 yılında havadan çekilen fotoğraflar sayesinde İznik Gölü içerisinde fark edilip daha sonra yapılan araştırmalar neticesinde 2 bin yıllık bazilika olduğu keşfedilen tarihî yapıdaki su altı kazıları büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda bazilikada 3 evreli bir düzen olabileceği üzerinde duran uzmanlar, Hristiyanların birinci konsülünün yapıldığı senatonun burada yapılmış olabileceği üzerinde duruyor.

Kaynak: İHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Bursa'da yumurta fiyatlarında artış...

Bursa’daki pazar ve marketlerin tezgahlarındaki yumurta fiyatları cep yakıyor. Yakın zamana kadar 11 liradan satışa sunulan bir koli yumurtanın fiyatı 25 liraya kadar yükseldi. Esnaf fiyatların yakın zamanda kapanan tavuk çiftliklerinden kaynaklandığını söyledi. Yumurta marketlerde boyutlarına göre kolisi 34 liraya kadar yükselirken, pazarda ise 25 liradan alıcı buluyor. Yumurta satıcıları […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/