Bursa Türk İslam Eserleri Müzesi törenle açıldı

DAĞDER HABER
0 0

Bursa Türk İslam Eserleri Müzesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videokonferans yöntemiyle katıldığı törenle hizmete açıldı.

 Müzenin açılış töreninde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Efkan Ala, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından Tunceli Müzesi, Konya Akşehir Taş Eserler Müzesi ile birlikte Bursa Türk İslam Eserleri Müzesi’nin açılış kurdelesi, katılım sağlayan protokol üyeleri tarafından kesildi.

7 MİLYON 600 BİN TL’YE MAL OLDU


Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasında, “Yaklaşık 600 yıllık geçmişi bulunan bu müzede Selçuklu, beylikler ve Osmanlı dönemine ait pek çok çini, seramik, ahşap, oyma, metal eserler, sikkeler ve giysiler yer alıyor. Restorasyonu 3 yıl süren bu müzenin maliyeti 7 milyon 600 bin lirayı buldu. 3 kıta, 7 iklimde hüküm süren, tarihin gördüğü en büyük devletlerden Osmanlı’nın kurulduğu bu kadim şehrimizin sembolleri arasında yer alacağına inandığım müzemizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bursa’daki tüm kardeşlerime buradan selamlarımı gönderiyorum”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Bursa'da tarımın can damarı büyük ölçüde kurudu

Bursa’da, Gölbaşı Barajı yağış olmamasından kaynaklı tamamı ile kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bursa ovasının büyük bir kısmını sulayan Kestel ilçesindeki Gölbaşı Barajı kuraklıkla karşı karşıya kaldı. Barajda kuraklık yüzde 90 seviyelerine ulaştı. Tarım arazilerinin can damarı konumundaki baraj, Uludağ ve Katır Dağlarından akan sularla besleniyor. Gürsu ve Kestel […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/