Bursa’da Bey Sarayı gün yüzüne çıkıyor

DAĞDER HABER
0 0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir dönem Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan kentte idare merkezi olarak kullanılan “Bey Sarayı”nı ve çevresindeki tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için çalışma başlattı.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Tophane, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri ile Hisar Bölgesi’ni de kapsayan “Tarih Adası Projesi”nde önemli bir yere sahip olan Bey Sarayı’nın ortaya çıkarılması için Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu başkanlığında bilim kurulu oluşturuldu.

Osmanlı’nın Kuruluş Dönemi’nde önemli bir yere sahip olan yapının ortaya çıkarılması için başlatılan projede, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Özer Ergenç, Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Heat Lowry, Prof. Dr. Cemal Kafadar, Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar, Dr. Çağhan Keskin ve Hayri Fehmi Yılmaz da yer alıyor.

Proje, “Bey Sarayı; Payitahtın Gizli Hazinesi” belgeseli ile başlayacak ve ardından bilim kurulunun yapacağı çalışmalarla devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Bursa'da milli takıma seçilen kadın pastacı, altın madalyaların sahibi oldu

Bursa’da pastacı kardeşine yardım ederken başlayan pastacılık serüveninde kendini geliştirerek Türkiye Aşçılar Federasyonunca (TAFED) milli takıma seçilen Sibel Hatun, katıldığı uluslararası yarışmalardan 3 altın madalyayla döndü. Sibel Hatun, pastacılığa kardeşine yardım ederken merak sardığını ve oğluna bir pasta yaparak işe başladığını söyledi. Zamanla çevresine de pasta yapmaya başladığını dile getiren Hatun, […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/