Bursa’daki 5 ova ‘büyük ova koruma alanı’ olarak belirlendi

DAĞDER HABER
1 0

Bursa’da Güllüce, İznik, Orhaneli, Orhangazi ve Melik ovaları ”büyük ova koruma alanı” kapsamına alındı.

Bazı ovaların, büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı geliştiği bazı ovalar, büyük ova koruma alanı olarak belirlendi.

Karar gereği, büyük ova koruma alanı olarak belirlenen ovalar şunlar:

“Batman’da Gercüş Ovası, Bayburt’ta Aydıntepe, Beşpınar, Demirözü ve Yazıbaşı ovaları, Bursa’da Güllüce, İznik, Orhaneli, Orhangazi ve Melik ovaları, Elazığ’da Karakoçan ve Kovancılar ovaları, Kahramanmaraş’ta Altınyayla ve Yeşilova ovaları, Kars’ta Akyaka Demirkent, Merkez Dikme ve Susuz ovaları, Malatya’da Eymir Kızık, Kale ve Yenice ovaları, Muş’ta Bulanık, Liz ve Malazgirt ovaları, Niğde’de Eminlik ve Hacıbeyli ovaları.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

İnegöl Belediye Başkanı koronavirüse yakalandı

Bursa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Kendisine acil şifalar dileriz. Koronavirüs testi pozitif çıkan Alper Taban, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dua eder, dua bekleriz… pic.twitter.com/iPiEgdjnTq — Alper TABAN ?? (@alpertaban16) November 25, 2020 Okunma: 1.470

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/