Dağda Teşvik Sevinci – İhsan Aydın

DAĞDER HABER
4 0

Yılardır mücadele verildi. Göçle sürekli nüfusu azalan ilçelerin tek kurtuluşu olarak görüldü.

Yörenin Bursa’daki en büyük STK’sı DAĞ-DER yıllarca siyasilere, ‘kalkınmada öncelikli yöre statüsü’ talebinde bulundu.

Hükümet tam 18 yıl sonra bölgenin isteklerini kabul etti.

Bursa’nın güneyindeki sosyoekonomik yönden geri kalmış üç ilçe, Keles, Harmancık ve Büyükorhan nihayet Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2. derece bölgesel teşvik kapsamına alındı. Bölgenin ağabey konumundaki ilçesi Orhaneli’nin kapsam dışı bırakılması ise şaşırttı.

Peki teşvikle ne olacak?

Milyonlarca dolarlık yeni yatırım yapacaklara bu üç ilçede yer tahsisi, gümrük, kısmi vergi, KDV, SGK primi, yapı harcı, emlak ve damga vergisi muafiyeti sağlanacak.

Teşvikten bu üç ilçede halen faaliyet gösteren işletmelerin, ticarethanelerin yararlanıp yararlanmayacağı soru işareti.

Bölgeye sağlanan bu muafiyetlerle yatırımcı çekilebilir mi?

Bunun yanıtını dün Olay Medya’da karşılaştığımız İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu verdi.

Afyon bile onca teşvike rağmen yatırımcı çekemiyor. Umarız ilçelerimize faydalı olur. Orhaneli’nin kapsam dışı bırakılması yanlış olmuş. Orhaneli Paris mi olmuş da bizim haberimiz yok” dedi.

Öte yandan gelişme sonrası dün AK Parti Harmancık İlçe Başkanı Yakup Bayram ile de konuştuk.

Partisinin daha gençlik kollarında çalışırken bu işin mücadelesini verdiklerini hatırlatan Bayram, o vakit İl Gençlik Kolları Başkanı, şimdi de Bursa Milletvekili olan Ahmet Kılıç’ın çabalarına vurgu yaptı. Kılıç’ın TBMM Plan Bütçe Komsiyonu’nda teşvikin çıkmasında önemli katkısı bulunduğunun altını çizdi.

Bayram, bunun hem yöreye yeni yatırımların gelmesine hem de ilçesinde kurmayı planladıkları Tarım OSB’nin hayata geçmesine büyük katkısı olacağının da altını çizdi.

Dağ ilçelerimize hayırlı olsun diyoruz.

Umarız teşvik kararı beklentileri karşılar ve yeni yatırımlarla kalkınmaya, istihdama ve bölgenin büyümesine faydası olur. Bir de temenni ederiz ki, Orhaneli’ne yapılan haksızlıktan geri dönülür ve kapsama dahil edilir.

Kaynak: https://www.olay.com.tr/yazar/ihsan-aydin/dagda-tesvik-sevinci-608736

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

KELES BÜYÜKORHAN VE HARMANCIK İLÇELERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Keles, Büyükorhan ve Harmancık 2846 Nolu Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2. Bölgesel Teşvik kapsamına alındı. Resmî Gazete’de yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları” ile ilgili 1. Bölgede yer alan Bursa’da Cumhurbaşkanlığı kararı ile açıklanan 3 ilçemiz Keles, Harmancık ve Büyükorhan 2. Bölgesel teşvik kapsamına alındı. İlçelerimize yapılacak yatırımlarda, yer tahsisi, %20 vergi muafiyeti, SGK […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/