Kirazlıyayla köylülerinden kuruyan gölet için suç duyurusu

DAĞDER HABER
0 0

Kirazlıyayla köylülerinin Meyra Madencilik’in atık barajı projesine karşı mücadelesi sürüyor. Köylüler, Kamışlı göletinin kuruması üzerine şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla Köyü’nde Meyra Madencilik şirketi tarafından yapımı devam eden Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı projesine karşı topraklarını savunan köylülerin mücadelesi devam ediyor.

Köylülerin hayvanlarını ve bahçelerini sulamak için kullandığı Kamışlı göletinin kuruması ve maden sahasından geçen yolun alternatif yol yapılmadan kapatılması üzerine şirket hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Yenişehir Adliyesi önünde toplanan köylüler, dilekçelerinin savcılığa verdi.

Yollarının bir an önce açılmasını isteyen Recep Sarı; “Göletimiz kurudu, bunun sorumluları buna çözüm bulmalı. Bizim zararımızı kim karşılayacak? Bir yetkilinin bize gelip açıklama yapmasını bekliyoruz. Buğdaylarımızın bir kısmını biçemedik. Biçerdöverin geçtiği yol fabrika sahasında kaldı ve araç geçemedi. Mecburen buğdayları ot olarak biçtik. Bu kış unumuzu satın almak zorunda kalacağız. Böyle giderse susuzluktan kaynaklı domates, biber, salça ve bir çok ürünü satın almak zorunda kalacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Dem bu demdir

İnsan hep kendini arar. İnsan içinden dışarıya doğru arar kendini, insan dışarıdan içine doğru arar kendini. En çok da doğada bulur kendini. Yaş/ Yaşam Yeş-il. Geçmişi hep yeşildir insanın zira. Ölümün de dirimin de rengidir yeşil. Dem bu demdir. Ara – bul.  Günün insanı en mahfuz sığınak olan anne karnından […]

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/